Huggedes sine forældre i hovedet med økse – her er dommen

En 43-årig mand er i dag ved Retten i Randers blevet idømt tidsubestemt anbringelse på Sikringsafdelingen i Slagelse for dobbeltdrab på sine forældre i et hus i Uggelbølle i juli sidste år.

Den 43-årige blev i fredags kendt skyldig i drab ved at have slået begge sine forældre flere gange i hovedet og på kroppen med en økse, hvilket medførte så voldsomme skader, at de begge mistede livet. Han er desuden dømt for usømmelig behandling af lig ved efterfølgende at have pakket ligene ind i plastikposer, dækket dem med tæpper og kørt rundt med dem i sin bil.

Senioranklager ved Østjyllands Politi, Birgitte Ernst, havde forud for dagens dom påstået anbringelse på Sikringsafdelingen uden fastsat længstetid, hvilket retten fulgte.

– De personundersøgelser, der er lavet af den tiltalte, har givet et entydigt billede af en mand der er sindssyg og farlig. Vurderingen er, at han er i stor risiko for at begå ny, alvorlig, personfarlig kriminalitet, såfremt han ikke opholder sig under ganske sikre rammer. Derfor mener jeg, at han skal anbringes på Sikringsafdelingen, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med, at retten er enig i, siger Birgitte Ernst.

Den 43-årige har siden 13. juli sidste år siddet varetægtsfængslet i surrogat på Sikringsafdelingen.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb