HURRA! ISIS-kriger mister sit danske statsborgerskab og udvises

En 22-årig mand fra Ishøj er i dag idømt fem års fængsel for at lade sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat som kæmper, ladet sig træne og oplære til at begå terrorhandlinger samt deltaget i kamphandlinger for Islamisk Stat i Syrien. Han mistede desuden dansk statsborgerskab og blev udvist af Danmark for bestandigt.

Den nu 22-årige mand blev anholdt den 7. april 2016 af Københavns Politi under en koordineret anholdelsesaktion mellem Københavns Politi og PET efter forudgående efterforskning.

Han har siddet varetægtsfængslet siden mistænkt for terroraktiviteter i Syrien for Islamisk Stat, mens politiet har efterforsket sagen.

Ifølge politi og anklagemyndighed meldte han sig i juli 2013 til terrororganisationen Islamisk Stat i Irak og Levanten (ISIL) i Syrien, hvor han frem til april 2014 modtog våbentræning og deltog i kamphandlinger for ISIL.

Et enigt nævningeting ved Glostrup Ret fandt mandag den 22-årige skyldig og idømte ham i dag fem års fængsel. Retten bestemte, at han fortsat skal være varetægtsfængslet efter dom.

Den dømte, som er både dansk og algiersk statsborger, blev desuden frakendt sit danske statsborgerskab og udvist af Danmark for bestandigt. Udvisningen vil ske efter afsoning af fængselsstraffen.

– Domstolen har fulgt anklagemyndighedens påstand om frakendelse af indfødsret – det betyder, at han nu mister sit danske statsborgerskab. Det er et meget vigtigt signal, som siger noget om forbrydelsens alvor, siger senioranklager Natalja Fryd Lindberg.

LÆS OGSÅ:  79-årig fundet kvæstet i vejkanten – Politiet beder om hjælp

Den dømte ankede dommen til frifindelse på stedet.