Husk den rigtige smøring

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilke smøreolier der reelt set dækker ens behov og har man flere maskiner, er det endnu mere udfordrende og når den travle hverdag ruller, kan det være svært ikke bare at gøre, som man plejer.

Mikael Erlandsen, produktteknisk ansvarlig hos energiselskabet OK, lægger vægt på, at det er vigtigt at gennemgå sine smøremidler i forbindelse med forårets klargøring. Dækker de nuværende smøremidler maskinernes aktuelle behov? Ofte kan det samme produkt anvendes til flere maskiner. Er det en opgave, man ikke selv har kompetence til at løfte eller kan finde tid til, kan man rådføre sig med en professionel rådgiver, som er specialist på smøremidlers anvendelse.

”Vil man have styr på sine smøremidler og måske rationalisere sine produkter, kan det være en rigtig god idé at tage fat i eksempelvis OK. Vi har mange års erfaring og en dyb indsigt i smøremidler,” siger Mikael Erlandsen.

Han mener, at er der tale om en større og blandet maskinpark, er det vigtigt at komme på besøg og gennemgå den.

”Det vigtigste er, at vores kunder får den rigtige rådgivning omkring produkterne. Er der et ønske om en større gennemgang af maskinparken og smøremiddellagret, er det nødvendigt, at vi kommer ud og besøger kunden for at anbefale det ene produkt frem for det andet til maskinerne og hjælpe med at optimere og eventuelt rationalisere,” siger Mikael Erlandsen.

Nye produkter på hylderne
Mikael Erlandsen fortæller, at ligesom maskinerne udvikler sig hele tiden, gør smøremidlerne også.

”Vores produkter opgraderes løbende, og kommer der nye maskiner i kundens maskinpark, er det vigtigt at være ekstra opmærksom. Det kan også være, at kunden allerede har en motorolie, som eksempelvis vores Low SAP 10w40, der kan bruges på flere maskiner og dermed også på den sidst ankomne i maskinparken,” siger Mikael Erlandsen.

Samtidig pointerer han, at hvis man omvendt bruger et forkert produkt, kan det resultere i, at levetiden på maskinkomponenterne reduceres, og på den måde bliver vedligeholdelsesomkostningerne højere end nødvendigt.

Han understreger, at det er endnu en fordel ved at konsultere en rådgiver, som eksempelvis OK.

”Vi har den seneste viden om produkterne og et godt overblik over, hvad der findes på hylderne,” siger Mikael Erlandsen.

Han understreger, at et smøreolielager, der er optimeret, betyder, at man også minimerer risikoen for fejl, da man simpelthen får ryddet op på sit lager og mærket tydeligt af, hvilke produkter der passer til hvilke maskiner.