Husk forsikringerne i rygsækken til efterskolen

Danmarks cirka 250 efterskoler byder i denne tid omkring 30.000 unge mennesker velkommen til nye oplevelser og aktiviteter. En af de vigtige ting, der skal være styr på, inden datter eller søn tager afsted, er forsikringerne.

Danmarks cirka 250 efterskoler byder i denne tid omkring 30.000 unge mennesker velkommen til nye oplevelser og aktiviteter.

En af de vigtige ting, der skal være styr på, inden datter eller søn tager afsted, er forsikringerne. Selv om efterskoleopholdet er en bekostelig affære, er forsikringer sjældent inkluderet.

– Nogle efterskoler kræver, at barnet er forsikret. Andre anbefaler det. Spørg eventuelt efterskolen, hvad de ønsker. Vores råd er en ulykkesforsikring og indboforsikring, forklarer kommunikationschef i If Skadeforsikring, Birgitte Ringbæk.

Skal de unge også på udlandstur, som en del af efterskoleopholdet, så skal der også være styr på rejseforsikringen.

Hver femte uden ulykkesforsikring
Birgitte Ringbæk pointerer, at mange husstande allerede har de nævnte forsikringer, som dækker de unge på efterskole. Men:

– Vi ved fra undersøgelser, at cirka én ud af fem børn ikke er ulykkesforsikret. Derfor er det klogt at tjekke op på det. Hvis den unge kommer til skade på efterskolen, er det ulykkesforsikringen, der hjælper ved at dække behandling hos fx fysioterapeut, kiropraktor eller for en tandskade og giver erstatning ved varige mén, siger Birgitte Ringbæk.

LÆS OGSÅ:  Tag på ø-eventyr i Danmark

Krav om ansvarsforsikring
Det er ofte et krav fra skolen, at de unge har en privat ansvarsforsikring som dækker fx hvis han/hun ved et uheld smadrer en rude, spilder væske på en skolecomputer eller laver en tandskade på en kammerat. Ansvarsforsikringen er en del af indboforsikringen, der typisk også omfatter udeboende børn, indtil de fylder 21 år.

Vent med at acceptere
Kommer den unge uforvarende til at ødelægge nogle af efterskolens eller de andre elevers ting, er det ikke ensbetydende med, at forældrene skal betale til skolen eller den anden elevs forældre.

– Du skal ikke acceptere et krav om erstatning, hvis du ifølge loven ikke er erstatningspligtig, uanset om du er skyld i skaden. Den unge kan godt vente med at acceptere et erstatningskrav, til I har talt med jeres forsikrings­selskab. Er I forpligtet til at erstatte ifølge loven, så dækker ansvarsdækningen på indboforsikringen typisk skaden, forklarer Birgitte Ringbæk fra If.

Ekstra opmærksom
Tøj, elektronik, bøger, hobbyudstyr og lignende, som den unge har med sig på efterskole, dækkes af husstandens indboforsikring, hvis tingene skulle blive stjålet.

Man skal være opmærksom på at værelsesdørene på efterskolen ikke altid er låst, og tingene er derfor mere udsatte, end hvis de befandt sig derhjemme. Derfor vurderes tyveri på efterskoler ofte som simpelt tyveri, hvor nogle ting har begrænset dækning eller helt er undtaget.

LÆS OGSÅ:  Politiet beder om hjælp: Hvem er denne mand?

– Derfor er det er en god idé at tale med den unge om vigtigheden af at låse værelset af og passe godt på nøgler, lyder rådet fra Ifs kommunikationschef.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)