Hvad er fordelene ved at skifte karriere?

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Karriereplanlægning hjælper dig med at kende forskellige karrieremuligheder og prioriteter. Det hjælper med at vælge den karriere, der passer til hans eller hendes livsstil, præferencer og familiemiljø. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af fordelene ved at skifte karriere.

For en erfaren professionel kan det være lige så udfordrende at overveje et karriereskifte som at gå igennem det. Frygten for fiasko, usikkerheden eller risikoen for, at disse ændringer er irreversible, kan få talentfulde mennesker med overførbare færdigheder til at blive komfortabelt, hvor de er. Der er dog mange fordele ved et karriereskift. Denne artikel vil gennemgå nogle af disse karriereændringsfordele, og hvordan de positivt kan bidrage til dig, dine færdigheder og dine langsigtede planer.

Grunde til et karriereskift

Uanset om du har nået dine grænser og ikke er i stand til at gøre fremskridt i din nuværende rolle eller gerne vil udfordre dig selv ved at bruge dine færdigheder i et andet miljø, er der forskellige grunde til, at du måske ønsker at lave et karriereskift. Nogle føler måske behov for en ændring af sceneri eller tidsplan, såsom dem, der går over til selvstændige, for at passe sammen med andre forpligtelser. Der er også visse erhverv, der har vist sig populære blandt karriereskiftere. For eksempel kan du komme ind på områder inden for undervisning og jura fra en række forskellige baggrunde. Karakteren af disse karrierer betyder, at de er særligt velegnede til dem med tidligere erfaring med at arbejde i andre sektorer.

Der er mange forskelle mellem det engelske og det danske sprog. Inden du sender dit CV ind, er det en god idé at overveje, om virksomheden er dansk, eller om virksomheden har en mere amerikansk/britisk kultur. Hvis du allerede har lavet et dansk CV, kan du nemt konvertere det til et engelsk CV ved at se på detaljeret vejledning.

Udvid dine færdigheder

En stor fordel ved at skifte karriere er muligheden for at opnå nye færdigheder. Arbejdsgivere sætter pris på ansøgere, der ønsker at lære, vokse og forbedre sig selv.

Dit karriereskift kan øge dine færdigheder ved at:

  • udvide din viden
  • få nye erfaringer
  • står over for nye udfordringer
  • lære at arbejde med en bredere vifte af mennesker
  • presse dig selv til at prøve forskellige ting.

Det handler selvfølgelig ikke kun om penge. At ændre din karriere kan betyde, at du får mulighed for at påtage dig flere færdigheder eller udvide dem, du allerede har. Blot at arbejde med et nyt team eller leder vil også hjælpe dig med at lære værdifulde nye færdigheder. Udvidelse af dit kvalifikationssæt holder dig ikke kun engageret, men vil også forbedre din fremtidige omsættelighed på det konkurrenceprægede arbejdsmarked.

Tjen flere penge

Penge er kun en del af det, men muligheden for at forbedre din økonomiske situation kan være en god motivation til at skifte karriere.

Bliver du i én virksomhed, vil din grundløn formentlig i gennemsnit stige med 3-5 % hvert år. Hvis du flytter virksomheder eller skifter karriere, kan du være i en meget stærkere position til at opnå en større stigning, der enten ville være i tråd med den branche, du flytter til, eller du kan få en højere procentvis stigning oven i det, du er i øjeblikket tjene, fordi organisationen ønsker at tiltrække dig dertil. Kort sagt kan du øge din værdi meget mere dramatisk som følge af et karriereskift.

Der er også mange forskellige websteder som kan hjælpe dig, hvis du vælger at skifte karriere. Forskellige onlineværktøjer kan være gavnlige til at skifte karriere. Forretningskarrierer er ofte ideelle for folk, der er gode til matematik og nyder at arbejde med mennesker. Mange fagfolk i erhvervslivet startede i forskellige jobfelter. Nogle gode muligheder ville være ejendomsmægler eller revisor.

Ting at overveje

Men når du går videre med denne beslutning, er det sandsynligt, at du bliver nødt til at ofre dig. For eksempel kan du få ekstra omkostninger ved at flytte eller ændre din pendling – du kan endda blive nødt til at gå ned i lønnen for at flytte virksomheder eller sektorer.

En ny karriere vil sandsynligvis også bringe en ny rutine med sig, som kan påvirke din balance mellem arbejde og privatliv, især hvis du går ind i en karriere, der kræver, at du studerer til en kvalifikation på forhånd eller ved siden af arbejdet – du skal tage hensyn til i tide til at studere.

Derudover kommer du ind i et ukendt arbejdsmiljø og skal opbygge nye relationer og et godt professionelt omdømme fra bunden. Det er derfor afgørende at have et godt supportnetværk omkring dig. 58 procent af de arbejdende voksne er i det mindste noget interesserede i at skifte karriere, hvor 23 procent svarer, at de er meget interesserede i at skifte karriere.

Konklusion

Prøv ikke at dvæle ved årsagerne til at udskyde et karriereskift. Glæd dig i stedet til alt det positive, det kan give dig, både personligt og professionelt. Med flere muligheder og karrieremuligheder end nogensinde før har det aldrig været nemmere at lave et karriereskifte, og det kan sagtens være et af de mest gavnlige træk, du nogensinde vil foretage.