Hvad skrev Uffe Ellemann om Lars Løkkes fejlskud?

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Debatindlæg af Erling Askjær Jørgensen

I 2019 ødelagde Lars Løkke Rasmussen chancen for, at en borgerlig regering kunne fortsætte, ved pludselig at foreslå en regering sammen Socialdemokratiet, en såkaldt regering ”hen over midten”. Det var få dage før folketingsvalget i 2019, at Lars Løkke pludselig lancerede denne tossede idé, helt uden at nogen i Venstre, som han var formand for, anede noget om hans ulogiske udspil.

Partiet Venstre reagerede efterfølgende ved at droppe Lars Løkke som formand for Venstre. På trods af dette fremturer Løkke via et nyt parti, som han har stiftet, sin udemokratiske idé om, at rød og blå blok, skal blandes sammen i en regering hen over midten. Det betyder i praksis, at der ikke skal være en regering og en opposition, hvilket er mærkeligt i et demokrati. Og dette på trods af, at Løkke jo da må kende Venstres historie. Af skade skulle man kunne blive klog.

Når jeg stiller spørgsmålet om, hvad Uffe Ellemann skrev, er det fordi jeg i min reol har bogen, som Uffe Ellemann skrev i september 1996. Bogen hedder ”Din egen dag er kort” og i første kapitel beskriver Uffe Ellemann detaljeret, hvorledes SV-regeringen blev dannet i 1978, og hvorledes denne regering beviste, at en regering bestående af blåt og rødt blandet sammen ikke på nogen måde kunne fungere. Hvis Lars Løkke havde læst Uffe Ellemanns grundige beskrivelse af SV-eksperimentet i 1977-79, så måtte han en gang for alle have forstået, at en ”regering hen over midten” er direkte ødelæggende for sammenhængskraften og økonomien i vores samfund. Det var dengang, at daværende finansminister Knud Heinesen beskrev vores lands situation med ordene: ” Vi styrer direkte ud mod afgrundens rand”. På daværende tidspunkt var jeg folketingsmedlem og endda medlem af folketingets finansudvalg, og vidste fuldt ud, hvad forudsigelsen fra den socialdemokratiske finansminister betød, og som jeg var helt enig i. 

LÆS OGSÅ:  Vil DJØF ødelægge Danmark ?

Anker Jørgensens regering og ræverøde finanspolitik samt forsøget med SV-regeringen viste sig kun at føre os længere og længere ud i uføret. Anker Jørgensen smed tøjlerne fra sig og vi fik firkløverregeringen med Poul Schlütter som statsminister. Denne regering holdt i mere end 10 år og fik Danmarks økonomi på fode igen. Schlütter og Ellemann gjorde det godt!

Hvad kan vi lære af det, som Uffe Ellemann så grundigt beskrev i sin bog i 1996? Jo, vi kan lære, at hvis vores land skal have en god økonomi, så skal demokratiet ikke sættes ud af kraft med idéen ”En regering hen over midten”.  Min konklusion er, at hvis det lykkes for Lars Løkke at komme i Folketinget med sit nystiftede parti ved det forestående valg, så må vi håbe, at blå bloks politikere husker, hvad Uffe Ellemann skrev, og ikke går med på Lars Løkkes absurde idé, en ”Hen over midten regering”. Selvsagt anbefaler jeg en blå regering med Søren Pape som statsminister. Og med en stor del af Nye Borgerliges politik med ind som regeringsgrundlag. Dette ville være godt for vi ældre. Jeg er fyldt 89 år.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)