Hvem ejer hund, der løb efter ryttere ved Nordby?

politibil dør
Foto: Niclas Jessen

Tre kom til skade, da de blev kastet af hestene. En tysk kvinde brækkede flere knogler.

En løs hund, som løb efter en gruppe ryttere på den nordlige del af Fanø forårsagede mandag, at tre ryttere blev kastet af. To ryttere kom lettere til skade, mens en tysk kvinde på 52 år brækkede flere knogler.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser derfor ejeren af hunden og vidner, der måske kan hjælpe os frem til ejeren af hunden.

Ulykken skete kl. ca. 11.05 – altså sidst på formiddagen. Gruppen af ryttere havde været på tur og var på vej tilbage til hestenes opstaldningssted. I et klit- og plantageområde mellem Vangled og Nørrebjergevej nordvest for Nordby blev en brun og hvid jagthunde-lignende hund på størrelse med en korthåret hønsehund luftet uden snor.
Hunden løb to gange efter gruppen af heste og ryttere. Første gang lykkedes det rytterne at få beroliget deres heste. Anden gang blev tre af rytterne kastet af ved Vangled. Alle rytterne bar fornødent sikkerhedsudstyr, inklusive ridehjelme.

Et vidne mener, at det muligvis var et ældre dansk ægtepar, der luftede hunden. Det kan dog også have været andre. I nærheden af området ligger også en hundeskov, hvor hunde må luftes uden snor.

Hvis du mener at have oplysninger, der kan hjælpe os, bedes du ringe 114.