Hvem vil ha’ os? Dyreværnet Kolding bugner af dyr, som ingen vil adoptere. Corona-krisen antages at være årsag

Siden Dyreværnet i foråret 2016 åbnede sin afdeling i Kolding, har det driftige internat på Gabølvej ved Seest skaffet nye familier til intet mindre end 435 hunde og 112 katte.

Alle var de kæledyr, som manglede nye kærlige familier, da de af forskellige årsager var blevet til overs i deres oprindelige hjem. Men siden Corona-epidemien indtog Danmark og landet blev lukket ned, er interessen for at adoptere dyr fra Dyreværnet Kolding faldet markant.

Dyreværnet er en af Danmarks største, ældste og mest driftige dyreværnsforeninger. Med internat i Kolding og i Rødovre ved København skaffer foreningen nye familier til tusindvis af danske kæledyr, som af forskellige årsager ikke længere har et hjem.

Mens adoptionerne har ligget på sit vanlige niveau i København, er der i Kolding hunde og katte, der har ventet på nye familier siden januar. Det er en alarmerende tendens, som vækker bekymring hos internatsleder Gitte Visbech i Kolding:

– Jeg er virkelig bekymret for nogle af de skønne hunde og katte, vi har boende på internatet lige nu, fortæller Gitte Visbech med bekymret stemme.

– De er alle skønne dyr, og hvor vi tidligere oplevede, at det godt kunne tage tid at finde den rigtige familie til en enkelt hund eller kat, er det nu vanskeligt at finde nye familier til alle vores dyr, siger internatslederen.

Hvor telefonerne tidligere kimede, hver gang der blev sat et dyr til adoption hos Dyreværnet Kolding, er det, siden Corona-nedlukningen ramte Danmark efterhånden sjældent, at der er forespørgsler på de hunde og katte, der leder efter nye hjem.

LÆS OGSÅ:  Julefrokosten kan udgøre en fare for kæledyr

– I de fem år jeg har været internatsleder for Dyreværnet Kolding, har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det må være Corona-krisen, der har fået folk til at holde sig væk, siger Gitte Visbech.

– Det eneste vi kan gøre her på internatet, er at passe godt på dyrene, give dem al den kærlighed de trænger til og sørge for, at de bliver aktiveret.
– Og så håber jeg inderligt, at der snart kommer henvendelser fra gode folk, der har lyst til at give et hjemløst dyr en ny fremtid. Det trænger både de hunde og katte vi har boende virkelig til, slutter Gitte Visbech.