Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø

  • 71 procent af de kørte lastbilkilometer i Danmark tilbagelægges i Vestdanmark (Vejdirektoratet, 2018)
  • På landsplan er 68 procent af de industribeskæftigede ansatte i virksomheder beliggende i Vestdanmark. (Statistikbanken, 2018)
  • Hvert år spilder danskerne op mod 20.000.000.000 kroner i tabt arbejdsfortjeneste på at holde i kø. En stor del af denne ventetid er på motorvej E45 gennem Jylland. Det svarer til tre gange anlægsprisen for en tredje Limfjordsforbindelse. (DI, 2018).

Med andre ord er Jyllandskorridoren allerede en trafikåre, der er belastet af trængsel og kø med særlige flaskehalse mellem Randers og Kolding og ved Limfjorden.

Torsdag d. 6. september vil transportminister Ole Birk Olesen sammen med flere politikere, transportbranchen og det øvrige erhvervsliv sætte fokus på Jyllandskorridoren på Transport- og logistikkonferencen CONNECT 2018 i Hirtshals.

LÆS OGSÅ:  Russisk kaptajn og styrmand sejler handelsskib i Danmark med en lille skid på - igen.

Formålet er at debattere den indsats, de prioriteringer og de løsningsmodeller, der er nødvendige for at fremtidssikre transportkorridoren hele vejen gennem Jylland. Pålidelig infrastruktur med god kapacitet er helt afgørende for, at Jyllandskorridoren kan opretholde sin attraktivitet som en af de bærende transportkorridorer i Nordeuropa.

Jyllandskorridoren er den essentielle transportkorridor fra grænsen i syd til Hirtshals i nord. Den udgør forbindelsen mellem Norge, Sverige og hele det europæiske kontinent. Netop derfor er Jyllandskorridoren afgørende for godstransport, produktion og vækst i de områder, som den forsyner og forbinder.

Det er Hirtshals Havn, Region Nordjylland og Hjørring Kommune, som er arrangører af konferencen CONNECT 2018 d. 6. og 7. september i Hirtshals.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb