Hvilke uddannelser og jobs er der indenfor landbruget?

Drømmer du om at gøre karriere inden for landbruget? I så fald kan du se frem til et spændende og varieret arbejdsliv, hvor du får mulighed for at specialisere dig inden for det felt, du drømmer om – hvad end det er inden for husdyravl eller gartneri.

Et typisk uddannelsesforløb består af et grundforløb efterfulgt af en praktik som landmand, hvor du for alvor får mulighed for at benytte din teoretiske viden i praksis. Sidst men ikke mindst skal du afslutningsvist op i en svendeprøve, hvorefter du får dit endelige svendebevis i hånden.

Hver enkelt uddannelse byder på spændende jobmuligheder

Du kan i dag vælge imellem flere forskellige landbrugsuddannelser, der hver især kan give dig spændende muligheder for en alsidig karriere:

  • Gartner – blive den allerbedste ekspert til at dyrke planter og se frem til spændende jobmuligheder inden for havecentre, planteskoler eller væksthuse rundt omkring i landet.
  • Husdyravler – få en hverdag tæt på dyrene, hvor du får mulighed for at blive ekspert i fodring, sundhedskontrol, avl og alle de andre mangfoldige opgaver, der hører til på en gård.
  • Jordbrugsmaskinfører – har du altid haft en forkærlighed for store landbrugsmaskiner, og kunne du tænke dig at arbejde ude på marken? Uddannelsen som jordbrugsmaskinfører byder på fag som teknologi, reparation og landbrugsdrift, og du kan se frem til en høj grad af jobsikkerhed efter endt uddannelse.

Nyd en hverdag med frihed og vind i håret

Med en uddannelse inden for et af de mange spændende landbrugsfag kan du se frem til en anderledes hverdag sammenlignet med så mange andre jobs. Dit arbejdsliv er i høj grad sæsonbetonet og byder bl.a. på fysisk arbejde ude i den friske luft, hvor du får mulighed for at nyde både frihed og masser af vind i håret.

Søg ind allerede i dag og start et nyt kapitel i din tilværelse.