Hvordan finder man det billigste lån?

Der er aldrig noget der har været gratis, sådan forbliver det med at være, og det er ikke altid lige at man har knaster nok til at foretage køb i million-cifre kontant. Derfor tyr man til at skulle ud og låne penge, om det så er til den næste bil, ejendom eller garagen der trænger til en ombygning. Men her bliver spørgsmålet: hvor skal jeg låne pengene? Og hvor er det muligt at få det billigste lån?

Hvordan finder du så det billigste lån?

Det er et godt spørgsmål, hvortil der ikke er et enkelt og simpelt svar, da der er en række faktorer der spiller ind, når du skal finde det billigste lån for dig. Hvilket slags lån er du på udkig efter? Er det til en bil, en ejendom eller oplevelse?

Men der er altid 4 ting som du bør kigge efter, når du er på udkig efter et nyt lån. Nogle begreber, du måske allerede har mødt på din vej, hvis du har taget et lån før.

  1. Renten

Det første du formentlig vil undersøge, når du skal have et lån, hvilket også er en god start. Men her skal du også beslutte dig for om det skal være et fast eller variabelt lån, og der er fordele og ulemper forbundet med begge rente typer. Den faste rente har den fordel, at du er sikker på du altid har råd til at kunne betale den bestemte rente og ikke har udsigter til en uforudset rentestigning. Selvom den som regel dyrere end den variable rente grundet den tryghed der følger med. Men hvis du har lidt is i maven og der ikke ser ud til at udsigt til nogle rentestigninger i din lånperiode, kan det også være et foretrækkeligt valg, hvor du måske vil kunne opnå et billigere lån end med den faste rente.

Du selvfølgelig skal ikke basere hele dit grundlag for at valget af lånet på baggrund af renten. Og hvorfor vil du kunne læse mere om i de følgende punkter.

  1. Løbetiden

Ja, løbetiden er det simple udtryk for perioden du skal afbetale på lånet. Her skal du gøre op med dig selv om, hvor lang tid en periode du ønsker at betale dit lån over. Og det er ikke altid den bedste løsning at vælge en lang løbetid, da du selvfølgelig skal betale for lånet i længere tid og dermed formentlig også skulle punge flere penge ud. Derfor skal du kigge indad og se kalkulere ud fra din egen økonomi og indkomst for at finde frem til, hvilket lån der vil vise sig at være det billigste for dig.

  1. ”Skjulte omkostninger”

Lån med skjulte eller særlige gebyr kan hurtig gå hen og blive en bekostelig affære. Lad os sige, at du finder et ”billigt” lån med lav fast rente, der er forbundet med nogle skjulte eller særlige gebyr, kan du muligvis skulle betale meget med end du skulle, hvis du blot havde valgt et lån med en billigere rente.

Derfor skal du sørge for at holde øje med det næste punkt, nemlig ÅOP’en. Der er en god indikator for om det virkelig er et billigt lån, du kigger på. Og hvis det skulle vise sig, at der er tale om skjulte eller særlige gebyr

  1. ÅOP – års omkostninger i procent.

Det er altid en god ide at sammenligne de forskellige låns ÅOP, da det fortæller dig, hvor meget du skal betale på en årsbasis for det pågældende lån. Det er også her, hvor du vil kunne skære mængden af dårlige og dyre lån fra. For selvom nogle lån med en lav rente kan virke billige – hvilket det nødvendigvis ikke er, fordi der er en masse af trælse og bekostelige gebyr forbundet med det givne lån. Men ved at kigge på ÅOP kan du hurtigt finde ud af hvor meget du egentligt ville skulle betale, dermed vil du hurtigt kunne adskille de meget dyre lån fra de billigere lån, der vil gavne dig langt mere.

Ved at have styr på disse punkter, vil du være langt bedre rustet til at finde det lån, der vil være billigere og den bedste løsning for dig.

Få hjælp til at finde de billigste lån gennem online lånsammenligningstjenester

Hvis du stadig føler at du ikke er sikker på, hvordan du finder det billigste lån, er der heldigvis også nogle tjenester som kan hjælpe dig.

I dag er det blevet langt lettere at finde et lån. Der er nemlig en række online tjenester, der kan hjælpe dig med at finde et billigt lån, hvor du kan finde lånene i kategorier og finde alle nødvendige oplysninger – heriblandt de ovenstående punkter – fra udlåneren, der vil lægge til grundlag for dit valg af lån. Her vil du have muligheden for at kunne sammenligne lån ud fra eksempelvis ÅOP eller det enkelte låns rente. Dermed får du lånet, du skal give mindst muligt for.

Så hvis du ønsker hjælp til at finde det billigste lån, kan du med fordel gå ind på monni.dk, hvor du netop har mulighed for at sammenligne lån op mod hinanden, så du kan tage en beslutning ud fra et langt bedre grundlag. Frem for at du skal spilde meget af din dyrebare tid på at finde hoved og hale i, hvilket lån der er billigst for dig. Så lad Monni gøre arbejdet for dig og lad dem opstille de lån, der er billigst for dig.