Hvordan påvirker algoritmer vores samfund?

Hør forsker ved Københavns IT-Universitet Vedran Sekara fortælle om, hvordan algoritmer spiller en afgørende rolle i vores liv. Det foregår online onsdag den 28. april kl. 19.00-20.00.

Få svar på, hvad en algoritme er, og hvorfor algoritmer er så vigtige

Algoritmer spiller en større og større rolle i vores sociale, kulturelle, økonomiske og politiske systemer. De påvirker også vores personlige liv og har indflydelse på, hvilke film vi ser, hvem vi bliver venner med, og hvordan vi finder information.

Skævheder i data
Desværre er kunstig intelligens, maskinindlæring og algoritmer kun så gode som de data, de er baseret på. Datasættene, der bruges til at bygge systemerne, indeholder ofte ukendte fordomme og bias med hensyn til økonomisk baggrund, etnicitet, klasse, alder, køn og handicap.

Vedran Sekara belyser i sit foredrag de utilsigtede effekter af algoritmer. Han fortæller om effekten af under- og misrepræsentationer af grupper og populationer i “store datasæt” (big data). Han vil se på, hvilke effekter biased data har på algoritmer og trække på eksempler fra selvkørende biler, automatiske jobansøgningssystemer, ansigtsgenkendelse, Facebooks systemer og meget mere.

Forskningens Døgn
Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder foredraget, som er en del af Forskningens Døgn – en årlig videnskabsfestival, hvor forskere fra næsten alle videnskabens grene fortæller om deres forskning til det brede publikum. I år foregår alle arrangementer online på grund af corona-situationen.

Foredraget finder sted onsdag den 28. april kl. 19.00-20.00. Det er gratis at deltage. Meld dig til på www.naesbib.dk. Inden foredraget modtager du et Teams-link til begivenheden.

Læs mere om Forskningens Døgn på https://forsk.dk/om-forskningens-dogn