Hvorfor anbringes banditterne ikke i total isolation?

Tålt ophold er en juridisk status, som tildeles personer i Danmark, der ikke har lovlig opholdstilladelse, men som ikke kan udvises. Det skyldes, at de risikerer dødsstraf, tortur eller anden umenneskelig eller nedværdigende behandling i det land, de ellers skulle udvises til.

75 udlændinge befinder sig i Danmark på såkaldt tålt ophold. Det er flere end nogensinde – for ti år siden var tallet 18 personer. Det viser en opgørelse ifølge tv2.dk.

Listen viser, at 18 af de 75 personer på tålt ophold har begået narkokriminalitet, mens 12 har begået voldtægt, voldtægtsforsøg eller andre sædelighedsforbrydelser. Otte personer er dømt for drab eller drabsforsøg.

En gennemgang af listen viser, at en del udlændinge har været på tålt ophold i en lang årrække. 15 personer har således været på tålt ophold i mere end ti år. Den person, der har været på tålt ophold i længst tid, er en statsløs tyrker, der har siddet syv år i fængsel for narkokriminalitet. Han har siden sin løsladelse været på tålt ophold i hele 22 år.

I henhold til regeringens og DF’s aftale om paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik skal kriminelle udlændinge, der lever på tålt ophold i Danmark, fremover opholde sig på den øde ø Lindholm i Stege Bugt.

Ifølge den tidligere chef på udrejsecentret Kærshovedgård nær Bording i Jylland, Peter Sneftrup, er de kriminelle udlændinge på tålt ophold ikke frihedsberøvet. Størstedelen er fløjtende ligeglade. De kommer og går, som det passer dem. De beslutter selv, om de vil overholde deres opholds- og meldepligt. Det vil også gælde på Lindholm.

Regeringen og DF har aftalt at skærpe straffen, så udlændinge, der ikke overholder deres forpligtelser på udrejsecentret på Lindholm, kan komme i fængsel.

De fleste kriminelle udlændinge på tålt ophold opfatter imidlertid det at komme i et rigtigt fængsel som en belønning. I et fængsel får de eneværelse, de har TV på værelset, de kan spise, hvad de vil, når de vil, de skal have tilbud om struktureret hverdag med arbejde, og de kan tjene penge – alt det kan man ikke på et udrejsecenter.

Det er skønt at leve på tålt ophold i Løkke-landet. Paradigmeskiftet er ikke det værste, man kan ha’.