Hvorfor vælge barkflis til bed og underlag?

Skal du have barkflis til hestefolden? Eller vil du beskytte stauderne i bedet og holde dræbersnegle stangen? Måske er du bare interesseret i barkflis’ brændværdi, da du overvejer at bruge det til fyring? Uanset hvad byder barkflis på disse og andre anvendelser – du kan blive klogere på dem her.

Barkflis giver bedet næring

Barkflis er nedbrydeligt i naturen, så du skal jævnligt sprede nyt ud over bedene, hvis målet er at forhindre ukrudt og holde skadedyr væk. Men den egenskab ved barkflis gør så til gengæld også, at flisen giver næring til bedets planter. Barkflis er velegnet til surbundsbede, hvor pH’en skal være lav.

Få naturligt faldunderlag til legepladsen

Gode, naturlige faldunderlag kan du lave med barkflis, hvorfor det ved legepladser i haven er at foretrække frem for en stor sandkasse. For du sætter ikke en jordart i omløb, der ikke hører hjemme i et parcelhus’ have, men trækker i stedet på et bionedbrydeligt materiale, der allerede findes dér.

Byggemarkeder eller nichebutikker?

Både byggemarkeder og nichebutikker har gode tilbud inden for barkflis, hvor du kan vælge mellem forskellige mørkheder og teksturer. Byggemarkeder kan som regel give dig den bedste rådgivning og har de bedste transportløsninger. Lokale, familiedrevne nichebutikker har dog sin egen charme, og det kan sagtens være, de byder på specielle blandinger af barkflis, som byggemarkeder ikke har.

Hav forhandleren med i dine overvejelser, når du skal til at finde barkflis til haven eller indkørslen.

Lyshed og tekstur – hvad skal du vælge?

Apropos det med lysheder og teksturer fordeler dine forskellige muligheder inden for førstnævnte sig på meget mørkt bark og lyst bark, der efterhånden bliver mørkt, som det begynder at nedbrydes. Hvad teksturen angår, har dit valg lidt mere praktisk effekt, da flisens størrelse og form netop har betydning for dets evne til at holde fugten nede om sommeren og værne mod frosten om vinteren.