Hvornår er det tid til at skifte til vinterdæk?

De fleste ved, at det er vigtigt, at de skifter mellem sommer- og vinterdæk. Til trods for dette, er det ikke alle, der ved, hvornår de bør gøre det.

Hvis du er i tvivl, er det vigtigt, at du ikke blot satser på, hvornår det skal gøres. Derimod skal du sikre, at du ved, hvornår det er tid til det.

I denne forbindelse er der flere tommelfingerregler, der kan bruges. Derfor skal man gøre op med sig selv, hvilken af disse regler, man ønsker at gå efter.

De fleste får skiftet til vinterdæk i efterårsferien

Det er meget udbredt, at man vælger at skifte til vinterdæk, når der er taget hul på efterårsferien. Som regel er det i denne periode, at behovet for et sådant skifte opstår.

Derfor er der mange, der har valgt at gøre det til en vane, at de skifter til vinterdæk i deres efterårsferie. Ganske vist er det ikke altid, at der er behov for det, men det er en god tommelfingerregel.

Grunden til, at det er det, er naturligvis, at det er nemt at huske. Desuden er der også mange, der blot har en fast aftale med et værksted såsom Din Bilpartner om, at de får skiftet dæk i efterårsferien.

Skal gøres, når temperaturen falder til under 7 grader

Hvis du vil være på den sikre side, skal du sørge for at skifte til vinterdæk, når temperaturen falder til under 7 grader. Netop derfor er det ikke altid, at efterårsferien er det rette tidspunkt.

LÆS OGSÅ:  Tid til vinterdæk: Sådan opbevarer du sommerdækkene

Er der ikke noget, der tyder på, at temperaturen vil falde til under 7 grader i efterårsferien, kan du godt vente med at skifte dæk – og det er selvfølgelig også mange, der gør.

Viser det sig derimod, at temperaturen falder til under 7 grader inden efterårsferien, betyder det, at du skal klare dit dækskifte tidligere.

Hvornår skifter man retur til sommerdæk?

Der vil naturligvis komme et tidspunkt, hvor man skal skifte retur til sommerdæk. Som udgangspunkt bør dette gøres, når temperaturen stiger til over 7 grader.

Da der ikke kan gives et konkret svar på, hvornår det sker, er det svært at pege på, hvornår du skal skifte til sommerdæk. Mange vælger dog at gøre det omkring påskeferien.

Sørger du for, at dit skifte er klaret, når temperaturen stiger til over 7 grader, er du naturligvis på den sikre side. Derfor bør det også være, hvad du går efter.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)