Hvornår lukker man de ineffektive jobcentre?

For 10 år siden opfandt Venstre kommunale jobcentre, som skulle hjælpe de ledige i job. Og de har aldrig været mere udskældte i Folketinget. Det skriver Berlingske.

Den liberale tænketank Cepos har regnet på, hvad det koster at få en ledig i arbejde, hvis det udelukkende var det, der var jobcentrenes opgave. Pris pr. næse: Omkring en halv million kroner.

13,5 mia. kr. kostede den samlede beskæftigelsesindsats og sagsbehandlingen i de kommunale jobcentre alene i 2018. En milliardudgift, som ikke er faldet, selv om ledigheden er rekordlav og antallet af danskere på overførselsindkomst er det laveste i årtier.

Kun ca. 8 pct. af de omkring 606.000 danskere på overførselsindkomst (svarende til 46.000 personer) er kommet i job via jobcentret i 2018.

24NYT: Politikerne og medierne gør et stort nummer ud af, at Rasmus Paludans beskyttelse koster 41 mio. kr. Dette er dog et bagatelagtigt beløb i sammenligning med de mange milliarder, som inkompetente politikere klatter væk på et ineffektivt beskæftigelsessystem.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.