I kritisk tilstand efter ven slog ham bevidstløs

Vold – Jernbanegade/Hestetorvet, Roskilde

I weekenden kom to venner op at skændes og der opstod skubberi imellem mændene. Den ene mand, en 27-årig mand fra Roskilde, slog den anden i hovedet, så han mistede balancen og faldt bagover. Den 42-årige mand faldt til jorden og slog hovedet ned i en brosten, hvor han besvimede.

Politi og ambulance blev sendt til Hestetorvet, hvor den 27-årige havde forladt stedet. Den 42-årige mand havde slået sit hoved så kraftigt, at lægehelikopteren blev tilkaldt, og manden blev fløjet til Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Politiet søgte herefter den 27-årige, som var mistænkt for at have forøvet vold mod den 42-årige. Han blev truffet på Københavnsvej, hvor han blev anholdt og sigtet for vold. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Sagen blev juridisk vurderet, og der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 27-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling.

Han blev derfor løsladt lørdag formiddag. Lørdag fik politiet melding om, at den 42-årige var vågnet op, og at han efter omstændigheder havde det godt. Han havde ikke pådraget sig alvorlige skader og blev udskrevet fra sygehuset søndag.

Ved episoden var begge mænd påvirket af spiritus. Politiet vil nu foretage afhøring af den 42-årige og genafhøring af den 27-årige. Herefter vil de to høre mere i sagen, når den skal afgøres.