I nattens mørke bar strømmen Vikingen frem over Skagerrak

Den firedobbelt danske verdensmester i stand-up-paddle, Casper Steinfath fra Klitmøller, forsøger at krydse Skagerak fra Hirtshals til Kristiansand i Norge på søndag kl. 01.00. Foto : Fredrik Clement

Casper Steinfath har kort før solopgang tilbagelagt 25 kilometer af den 130 i kilometer lange tur over Skagerrak.

Den danske verdensmester i Stand Up Padling, Casper Steinfath, er lige nu midt i sit rekordforsøg i at være den første i verden, der krydser Skagerrak på et surfbræt.

Kort før solen stod op søndag morgen havde Casper Steinfath i nattens mulm og mørke tilbagelagt cirka 25 kilometer af den 130 kilometer lange tur fra Hirtshals til Hanstholm. Alt var i nattens løb gået præcis som planlagt.

Han begyndte sit togt med en lille omvej mod nord for at ramme en vestgående strøm, der kunne bære ham videre. På vej op til strømmen padlede han cirka 6 km/t, men da han ved halv fem-tiden ramte strømmen, steg farten med det samme til 10 km/t med samme antal tag i minuttet.

LÆS OGSÅ:  Casper Steinfath indleder sit 130 km lange togt over Skagerrak søndag nat

– Det er fantastisk, meldte han med overskud i stemme over radioen til navigatørerne om bord.

Fire timer tidligere stod han i sin våddragt med to kraftige pandelamper og så ud i mørket. Klokken 01.20 og han sit første padletag med næsen mod Norge i det, som han kalder for Viking Crossing 2.0.

– Jeg er så spændt. Det er overvældende at stå her og kigge ud i mørket. Jeg har glædet mig og forberedt mig til det her i lang tid. Nu er det ikke længere en abstrakt tanke – det er meget konkret. Min krop og mit hoved er klar til et døgn i Skagerrak. Nu vil jeg til Norge, sagde Casper Steinfath, inden han gik de små 50 meter ud på stranden og sætte sit fire og en halv meter bræt i vandet.

LÆS OGSÅ:  Bookmaker: 30% chance for dansk VM-kvartfinale

Det er den 24-årige Klitmøller-dreng andet forsøg på at krydse Skagerrak. Sidste år måtte han give op blot 12 kilometer fra mål, da en kuling truede med at blæse ham ud af kurs. Han har siden sidste år arbejdet hårdt på at rette op på de fejl, der blev begået. Han blev blandt andet søsyg i de første to timer i mørket uden horisont. I den seneste måned er han gået i seng kl. 18 og stået op kl. tre for at træne, så kroppen har vænnet sig til at padle om natten.

Casper Steinfath har kontant en gummibåd efter sig med to livreddere om bord, og bag den ligger der en større følgebåd med 12 mand om bord. Det ventes, at turen varer 18 til 24 timer, så han vil – hvis mission lykkes – nå Kristianssand mellem klokken 19 og 01 søndag aften.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb