Idømt fængsel for at slå dørmand

Det koster en 44-årig mand tre måneders ubetinget fængsel, at han under Randers-ugen sidste år i fuldskab slog en dørmand i hovedet med et ølglas. Den 44-årige modtog fængselsstraffen tirsdag i Retten i Randers.

Manden var natten til den 12. august på besøg på en pub i Storegade og havde fået en del at drikke. På et tidspunkt var han på vej ud af døren med et glas med øl, da en 41-årig dørmand bad ham hælde øllet over i et plastikkrus, da han ikke måtte tage glasset med sig ud.

Da den 44-årige ignorerede anmodningen, tog dørmanden fat i hans arm. Det fik den 44-årige til at vende sig om og svinge ølglasset med stor kraft op i ansigtet på dørmanden.

LÆS OGSÅ:  Masseslagsmål med flere sårede af stikvåben – der meldes om skud

Det lykkedes efterfølgende dørmanden og hans kolleger at tilbageholde manden, indtil politiet kom frem. Herefter blev han anholdt og sigtet for grov vold.

Flere skærpende elementer

Dørmanden slap med en mindre flænge i ansigtet, men advokaturchef Morten Holm, der var anklager i retten, betegner angrebet som groft.

– En dørmand er særlig udsat, fordi han arbejder i det miljø, han gør, så når man overfalder en dørmand på den måde, er der flere skærpende elementer, som får betydning for straffen. Derfor blev det til en ubetinget fængselsstraf, selvom den 44-årige ikke er kendt af politiet i forvejen, siger Morten Holm.

Den 44-årige nægtede i retten, at han havde slået dørmanden. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb