Nu igen: Præst tiltalt for seksuelle overgreb mod unge

Fotograf: Christian Roar Pedersen

En 30-årig ungdomspræst fra Byens Kirke i Silkeborg er blevet tiltalt for gennem en årrække at have begået seksuelle overgreb mod unge i frikirkens menighed.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod en 30-årig mand, der har fungeret som ungdomspræst i Byens Kirke i Silkeborg. Manden er tiltalt for flere seksuelle overgreb begået mod i alt otte unge mennesker fra frikirkens menighed.

Ifølge anklageskriftet er forholdene begået i perioden marts 2007 til november 2011. Tiltalen lægger vægt på, at manden har udnyttet sin stilling som ungdomspræst og benyttet langvarig psykisk manipulation til at begå overgreb mod personer, som han var betroet til undervisning eller opdragelse, og som han i kraft af sin alder og erfaring var overlegen i forhold til.

LÆS OGSÅ:  Død mand fundet i lejlighed i Viby

Anklagemyndigheden nedlægger påstand om fængselsstraf og anmoder endvidere om, at tiltalte frakendes retten til erhvervsmæssigt eller i forbindelse med fritidsaktiviteter at beskæftige sig med børn og unge under 18 år på ubestemt tid. Desuden tager anklagemyndigheden forbehold for en påstand om udvisning.

Retssagen er endnu ikke endeligt berammet, men vil køre ved Retten i Viborg fra slutningen af januar 2018. Der er nedlagt navneforbud i sagen.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb