Site icon 24NYT

Ikke alle alkoholikere ligner manden på bænken

Der er mange stereotyper om alkoholikere, der står i vejen for at forstå, at selv folk med liv, der på overfladen ser velfungerende ud, kan være ramt af alkoholisme. Ikke alle alkoholikere er som dem, du ser sidde på en offentlig bænk i timevis med en øldåse i hånden, eller du ser møde op på elscooter ved samme brune værtshus hver aften. Det gør det svært at konstatere, om du kender alkoholikere.

Nogle alkoholikere kan sagtens passe et job

For en person kan sagtens passe et job, selvom han har et alkoholmisbrug. Faktisk kan alkoholikere være meget mødestabile, netop fordi de ser deres løn som penge, der kan holde deres livsstil med stort alkoholindtag kørende. Men hvis en person fint kan passe et job og dyrke sociale relationer, er der så noget at være bekymret for? Ja – hvis han ikke kan stoppe drikkeriet selv, er der et problem.

Vid, hvad et behandlingscenter ser som succeskriteriet

Vil du hjælpe en person i dit liv med at sparke sin alkoholafhængighed, kan du måske være så heldig at kunne overbevise personen om at gå i alkoholbehandling – læs mere her om, hvordan behandling foregår ved et behandlingscenter. Vigtigt er det at sætte dig ind i, hvad succeskriteriet nu er ved de forskellige behandlingscentre. For nogle har som målet, at alkoholikeren aldrig drikker alkohol igen.

Alkoholikeren bliver del af et større fællesskab

Deltager alkoholikeren i alkoholbehandling, møder vedkommende mange andre mennesker, der er i forskellige stadier af livet og fra forskellige sociale lag, men som alle døjer med det samme problem: Manglen på evnen til at styre eget alkoholindtag – eller en tendens til at selvmedicinere med alkohol for at tage brodden af stress, angst eller depression. Så personen bliver del af et socialt fællesskab.

Ser du, at tørsten efter alkohol styrer en bekendts liv? Overtal vedkommende til alkoholbehandling.

Artiklen er sponsoreret.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!