Indret dit soveværelse så det bliver mere behageligt

Du bruger rigtig mange af døgnets timer på at opholde dig i soveværelset. Det er der, hvor du skal kunne falde til ro om aftenen. Derfor er det også vigtigt, at det er et rum, hvor du føler dig behageligt tilpas. Her kan indretningen have meget at sige.

Find den rette seng til dine behov

Selvom indretningen har meget at sige, er det stadig vigtigt med en rigtig god seng, når det gælder om at have det behageligt. Det er meget individuelt, hvilken seng der passer bedst til den enkelte person. Derfor kan du med fordel tage ud til en forhandler og få noget vejledning. Der findes bl.a. mange senge fra Dunlopillo, der er gode.

Tænk over belysningen

Belysning er altid vigtigt, hvis du vil sætte en bestemt stemning i et rum. På et soveværelse må belysningen gerne være til den varme og lidt dæmpede side. I hvert fald er det aldrig særlig behageligt og afslappende med et meget koldt og kraftigt lys. Hvis du godt kan lide sådan en lidt hyggelig stemning på dit soveværelse, kan du med fordel placere nogle lamper forskellige steder i rummet. Hvis du f.eks. har to natbordslamper og en gulvlampe i hjørnet af rummet, vil det ofte være mere hyggeligt end at have én stor loftslampe.

Brug mørke toner

Hvis du igen godt kan lide en hyggelig stemning på dit soveværelse, skal du prøve på at bruge lidt mørkere toner i din indretning. Med det ikke sagt at alle dine møbler behøver at være i mørke farver, men f.eks. kan en mørk væg gøre rigtig meget for stemningen. Du kan vælge at male en enkelt væg eller alle rummets vægge. Det afhænger naturligvis af, hvad du bedst kan lide. I hvert fald vil det give rummet sådan lidt en hule-stemning.

Kommentarer