Indsat tæsket i hovedet med jernrør

En 22-årig mand er i dag ved Retten i Horsens blevet idømt 5 måneders ubetinget for at have slået en medindsat i hovedet med et jernrør i Statsfængslet Enner Mark den 11. april 2017.

Den 22-årige mand, der på daværende tidspunkt afsonede en dom for ulovlig våbenbesiddelse, erkendte, at han havde slået den medindsatte, en 25-årig mand, adskillige gange i hovedet med et jernrør. Den 22-årige forklarede dog under retsmødet, at han selv tidligere var blevet overfaldet i Statsfængslet Enner Mark, og at han ved genindsættelsen i Enner Mark var stødt på de gamle voldsmænd.

I forbindelse med hans tilbagevenden til Enner Mark havde de gamle voldsmænd og den 25-årige truet med at stikke ham ned med en kniv, hvis han ikke gik i frivillig isolation. Den 22-årige forklarede, at han herefter blev så bange, at han tog et jernrør fra fængslets fitnesscenter og gemte det under trøjen.

LÆS OGSÅ:  Video: 54-årig mand overfaldet med slag, spark og tramp i hovedet - hvem er disse mænd?

Den 11. april 2017 var den 22-årige så på vej i seng, da han mødte den 25-årige på gangen i Enner Mark. Her mente den 22-årige, at den 25-årige truede ham ned en knivlignende genstand, hvorfor han tog jernrøret frem og slog den 25-årige adskillige gange i hovedet.

Den 25-årige, der fortsat også afsoner straf, deltog i retten via videolink. Her forklarede den 25-årige, at det var korrekt, at han var blevet slået i hovedet med et jernrør, men at han ikke vidste, hvem der slog ham. Den 25-årige blev herefter foreholdt den 22-åriges forklaring om, at ham og hans venner forud for episoden skulle have truet den 22-årige. Dette reagerede den 25-årige meget aggressivt på, idet han råbte diverse ukvemsord mod både tiltalte, dommeren og de i øvrige tilstedeværende i retten. Dommeren vurderede herefter, at det ikke var grundlag for yderligere afhøring af den 25-årige.

LÆS OGSÅ:  Tre personer varetægtsfængslet – sigtet for salg af 100 kg hash og 9 kg kokain

Den 22-årige voldsmand blev idømt 5 måneders ubetinget fængsel og betinget udvist af Danmark. Retten lagde i skærpende retning vægt på, at volden var begået i fængslet, samt at den 22-årige var straffet flere gange tidligere for vold.

Den 22-årige udbad sig betænkningstid i forhold til anke.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb