Indvandrerne vil forbyde religionskritik

48 pct. af efterkommerne af indvandrere i Danmark og 42 pct. af indvandrere, der har været i Danmark i mere end tre år, mener, at kritik af religion skal være forbudt. Det viser en ny undersøgelse, foretaget af Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det skriver Berlingske.

Både fra de nationalkonservative i Dansk Folkeparti til de liberale i Liberal Alliance og fra Indre Mission til Ateistisk Selskab er der enighed om, at religionskritik absolut ikke skal forbydes. Det samme mener Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye: ”Religion må tåle kritik. Det er fuldstændig grundlæggende i et demokrati. Det har kostet blod, sved og tårer at skabe bred enighed om det. Derfor er det meget vigtigt, at de personer, der kommer hertil fra Mellemøsten, ikke begynder at trække samfundet baglæns”, siger han.

Henrik Dahl, kirkeordfører for Liberal Alliance, blæser til forsvar for selve demokratiet i Danmark. ”De liberale demokratier, der voksede frem i Europa i 1800-tallet, var bygget på, at man kunne kritisere religion. Det er altså en bærende konstruktion i det danske demokrati”, siger Henrik Dahl.

Kommentarer