Indvandringen udstiller politikernes afmagt

Politikerne på Christiansborg forsøger at signalere handlekraft, når de skal håndtere de negative følger af indvandringen. Men Sjælsmark, Lindholm og IS-jihadister udstiller politikernes afmagt, skriver Berlingske.

S-regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale, som skal forbedre forholdene for de børnefamilier, der i dag befinder sig på Udrejsecenter Sjælsmark. Selv om S ønsker at sende flere udviste hjem, vil aftalen resultere i, at afviste asylansøgere vil få forbedrede forhold, og at de vil få endnu mindre grund og lyst til at rejse hjem.

S-regeringen mangler fortsat at fremlægge et udspil for, hvad der skal træde i stedet for den forrige regerings nu skrinlagte planer om at bruge øen, Lindholm, som center for udviste kriminelle udlændinge.

I dag opholder mere end 1.000 mennesker sig ulovligt i Danmark, og det koster ca. 300.000 kroner om året at have hver enkelt af dem boende på et center. S-regeringen mangler fortsat at fremlægge et udspil for, hvordan der kan skabes en mere direkte og hurtig vej ud af Danmark for de mennesker, der får afslag.

Endnu et dilemma udgøres af IS-jihadister. Hverken S-regeringen, politikerne eller efterretningstjenesterne siger det højt, men nogle af de danske IS-støtter vender rent faktisk hjem til familier og miljøer, hvor radikalisering, islamisme og fjendskab mod Vesten trives.

Det er forståeligt, at politikerne gerne vil demonstrere, at der er styr på sagerne. Men sandheden er, at de i virkelighedens verden ofte kommer til kort.