Site icon 24NYT

Integrationsindsatsen virker ikke

Integrationsindsatsen har ifølge Berlingske virket for mændene, men ikke for kvinderne. Det viser Rockwoolfondens Forskningsenheds evaluering af trepartsaftalen fra marts 2016.

Integrationsindsatsen har ifølge undersøgelsen over 15 måneder øget det samlede ordinære arbejde med 75 timer i gennemsnit for ikke-vestlige mænd, hvilket er en forøgelse på 50 pct. i forhold til tidligere. Indsatsen har derimod ikke haft nogen effekt for kvinderne, fastslår undersøgelsen.

24NYT: Er effekten på mænd stor eller lille?”, spørger Berlingske Rockwoolfonden. ”Det afhænger nok af øjet, der ser”, lyder svaret fra forskningsleder Jacob Nielsen Arendt, og det må vi give ham ret i, for 24NYT’s øjne ser et helt andet billede.

Rockwoolfonden har valgt at fremstille stigningen i antallet af mænd, der er kommet i arbejde, som en klar succes. ”Absolut er tallet på 75 timer over 15 måneder ikke så højt. Men i forhold til dem, der kom før de nye regler, er det en stor forøgelse, fordi beskæftigelsen er så lav i det første halvandet år”, siger Jacob Nielsen Arendt.

Men virkeligheden er, at mange mænd, der er kommet i arbejde, er i virksomhedspraktik og ikke i ordinære job. Og mange af dem, der måtte være kommet i ordinære job, bliver fyret så snart Danmark bliver ramt af økonomisk afmatning. Direktøren i DA, Jacob Holbraad, bekræfter, at stigningen i antallet af mænd i arbejde skyldes den økonomiske højkonjunktur.

Bundlinjen er, at antallet af flygtninge og migranter i ordinære job ligger langt under regeringens målsætning om, at 50 pct. efter 3 år her i landet skal være i ordinær beskæftigelse.

Der kan kun være én forklaring på, hvorfor den virkningsløse integrationsindsats markedsføres som en succes. Indvandringen og integrationen ventes at blive de vigtigste emner ved det kommende folketingsvalg, hvorfor det er vigtigt for regeringen at kunne bilde danskerne ind, at det går ufattelig godt på udlændingeområdet.

Hvorom alting er: Flygtninge og migranter fortsætter med at være en kæmpe økonomisk byrde for det danske samfund. Finansministeriets fremskrivning fra maj 2018 står fortsat ved magt: Prisen for indvandring er 33 mia. kr. årligt netto 81 år frem. I alt 2.673 mia. kr., som vil gå fra danskernes velfærd.

 

Exit mobile version