Israel advarer Syrien: Skyd efter vores fly én gang til og vi destruerer jeres luftforsvar

Mens den syriske præsident, Bashar Al-Assad, har travlt med at bekæmpe en række oprørs- og terroristgrupperinger i den syriske borgerkrig, så modtager han nu en kraftig advarsel fra nabolandet, Israel.

Adskillige lande i mellemøsten står i brand. Israel, som er omgivet af mere eller mindre fjendtlige, arabiske naboer, udgør det, som mange kalder en “oase af stabilitet” i området, og gør hvad det kan for at holde de muslimske sekteriske krige på afstand.

Men selvom Israel og Syrien officelt befinder sig i en krigstilstand, så har Israel igennem flere år behandlet ofre fra den syriske borgerkrig. Uanset på hvilken side de såret har kæmpet – hvis de har kæmpe -, så har den jødiske stat taget imod de sårede på felthospitaler, som er opstillet langs den syriske grænse.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Endelig en amerikansk præsident der tør

Dog ser man, at det israelske millitær med jævne mellemrum slår til imod mål i Syrien.

Det sker som regel, når israelerne opsnapper, at konvojer er på vej fra Syrien med våben (som regel leveret af Iran) mod den fælles nabo, Libanon. I Libanon modtages våbnene af terrorbevægelse, Hisbollah, som fra syd kan affyre raketter ind over Israel.

Under en sådan militæraktion forleden var israelske jagerfly på vingerne for at stoppe en våbenlevering.

Det syriske millitær beskød israelerne fra jorden, men på grund af et ekstremt højteknologisk israelsk missilforsvar, kunne de israelske fly vende sikkert hjem efter endt mission.

Og hvis Assad påtænker at skyde på israelerne igen, så skulle han måske tænke sig grundigt om.

LÆS OGSÅ:  Palæstinensisk Selvstyre klar med nyt budget: 2,2 mia. kroner afsat til terror

I dag advareede den israelske forsvarsminister, Avigdor Liberman, nemlig Syrien i krystalklare vendinger. Det skriver flere israelske medier.

Beskeden lød ganske enkelt: “Vi har ingen interesse i at blande os i den syriske borgerkrig…vores problem er våbentransporten fra Syrien til Libanon….Næste gang, hvis syrisk luftforsvar angriber vores fly, så destruerer vi det”.

Du kan kommentere i feltet herunder. Du kan også støtte 24NYT ved at klikke på Paypal-knappen øverst til højre.

 

 

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb