Site icon 24NYT

Jobaktivering er penge ud af vinduet

Det koster statskassen 13 mia. kr. årligt at sende ledige danskere i aktivering, men Rockwool Fondens Forskningsenhed kan ikke finde højere jobchancer for ledige, der aktiveres mere, skriver Børsen.

I alt bruges der årligt 13 mia. kr. på den aktive beskæftigelsesindsats, heraf bruger kommunerne 7 mia. kr. på aktivering.

Det koster det offentlige milliarder hvert år at sende ledige danskere i aktivering. Men det er meget svært at måle, at et af de centrale aktiveringsinstrumenter reelt får flere danskere i job. Det viser et nyt studie fra Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Selvom studiet sår tvivl om, hvad man får for de penge, mener hverken kommuner eller arbejdsgivere, at der er grund til at skære aktiveringsomfanget ned.

 24NYT: Danmark trækkes rundt med et dyrt og ineffektivt beskæftigelsessystem med jobcentrene som største klods om benet. Op mod 10.000 ansatte fordelt på 94 jobcentre har til opgave at hjælpe ledige borgere i job eller tættere på et job gennem uddannelser og opkvalificering samt at hjælpe virksomhederne med at få arbejdskraft.

Systemet koster mere end 13 mia. kr. om året – selv i højkonjunktur og minimal ledighed. Det er stort set det samme som i 2013, til trods for at ledigheden fra 2011 til 2018 faldt med 32 pct.

Alene i de seneste 3 år med minimal ledighed har beskæftigelsessystemet kostet mere end 40 mia. kr. Over de sidste 10 år har systemet kostet 100 mia. kr. Det er penge, som er direkte ud af vinduet.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!