Jobcentrene modarbejder integrationen

Selv om jobkurser i rengøring og transport får flygtninge i arbejde, er det kun en meget lille del af flygtninge, som deltager i kurser, viser ny rapport. Der skriver Berlingske.

Rapporten viser samlet set, at kun seks procent af de flygtninge, der fik ophold i perioden fra 2010 til 2015, havde deltaget i et AMU-kursus inden for de første to år i Danmark.

I 30 kommuner har mindre end 2 pct. af indvandrerne deltaget i AMU-kurser.

24NYT: Jobcentrene modarbejder aktivt integrationen, idet de gør alt hvad de kan for at forvandle migranter til sociale klienter og fastholde dem i passiv forsørgelse.

Dels på grund af behandlernes berøringsangst og misforstået omsorg, og dels fordi behandlersystemet er en magtfuld interessegruppe, som ikke har den mindste interesse i at miste ”kunder” og dermed bringe sine jobs i fare.

Forleden skrev 24NYT om to socialrådgivere, forfatteren Ali Aminali, som i årevis selv har været en del af integrationsmaskinen, samt Masoum Moradi, som over for Berlingske har oplyst, hvordan de søde og rare socialrådgivere forhindrer nydanskerne i at komme i arbejde. Det kan du læse om her.