Kæmpe festival skal inspirere tusindvis af unge til iværksætteri

Skole, idræt, festivaler og sociale fællesskaber. Det seneste år har meget været lukket ned, og mulighederne få, især for unge. Men det er vigtigt at give de unge håb, drømme og mulighed for at forme deres egen fremtid. Derfor er Danish Entrepreneurship Festival 2021 klar til at inspirere tusindvis af elever og studerende fra hele landet og give dem konkret erfaring med entreprenørskab og iværksætteri, så de selv aktivt kan skabe deres egen fremtid.  

Siden 2011 har Fonden for Entreprenørskab afholdt Danish Entrepreneurship Award, en enkelt dags fysisk event, hvor op mod 7000 elever, studerende, lærere og undervisere samledes for at deltage i konkurrencer og få ny inspiration til innovation og entreprenørskab i skoler og uddannelser. Det nye format Danish Entrepreneurship Festival, som afvikles online over en hel uge, gør festivalen tilgængelig for langt flere, inkl. unge fra Grønland og Færøerne. 

– Det er mere end nogensinde vigtigt, at vi giver unge mulighed for at udfolde deres egne drømme. Vi har set, hvor stor en forskel det kan gøre for et ungt menneske, når de oplever, hvordan de selv kan få ideer og være med til at skabe løsninger på verdens store udfordringer. Nu intensiverer vi indsatsen og skaber en festival, som skal inspirere og hjælpe endnu flere unge med at udforske deres eget potentiale og opleve hvor meget de faktisk kan skabe selv, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab.

LÆS OGSÅ:  Barchef og shrub-iværksætter drømmer om vækst og flere timer i døgnet

Nemt for lærere og undervisere

Som noget nyt bliver hver dag i ugen i år dedikeret til sit eget entreprenørielle tema. På den måde kan man som lærer eller underviser bruge ugen som et samlet entreprenørielt forløb, eller man kan fordybe sig i det emne, man er mest interesseret i. Det skal være let at være med, uanset om man har arbejdet med entreprenørskab før eller ej. 

Dagene vil være fyldt med inspirerende oplæg fra erfarne iværksættere, erhvervsfolk og andre der kan give input til ideprocessor. Temaerne for dagene bliver Ide og kreativitet, Ideer i en ny virkelighed, Pitch og præsentation og Det entreprenørielle mindset.  

– Alle landets lærere og undervisere har det seneste år været kastet ud i online-undervisningDe har selv måtte prøve sig frem, og der har ikke været meget hjælp at hente, fordi disciplinen var så ny for alle. Vi vil gerne hjælpe lærere og undervisere på alle uddannelsesniveauer til at få succes med online-undervisningen ved at de til Danish Entrepreneurship Festival får fagligt spændende indhold serveret i en fleksibel indpakning med redskaber til at udnytte de digitale muligheder og konstant teknisk støtte gennem forløbet.  Vi vil udnytte de tekniske muligheder, så der bliver skabt inspirerende entreprenørskabsundervisning, og vi understøtter lærerne i at bruge det hele vejen igennem, siger Christian Vintergaard.  

LÆS OGSÅ:  Mias næste skridt som iværksætter: ”Jeg skal finde en partner, og koster det mig noget af min virksomhed, er det ok”

Der vil også være en masse forskellige ide- og opfinderkonkurrencer, som elever og studerende kan deltage i til Danish Entrepreneurship Festival. Alt fra Projekt Edison, som er et undervisningsforløb med en opfinderkonkurrence for 6.-7. klasse, over Idekonkurrencen for både de ældste elever i grundskolen, elever på ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser, samt Kickstart Programme for erhvervsskoleelever og til Mikrolegat for studerende med en flyvefærdig iværksætteride, der mangler den første kapitalindsprøjtning. 

Sæt kryds i kalenderen i uge 47 

Danish Entrepreneurship Festival foregår i uge 47 i 2021. Festivalen afvikles online, så alle har mulighed for at være med, og der vil hver dag være livesending fra flere steder i landet med spændende inputs og inspiration til dagens tema.  

Følg med på festivalens sociale medier – facebook og instagram – og få seneste nyt, så snart vi kan løfte sløret for nogle af de mange spændende personer, du kan møde i løbet af uddannelsernes entreprenørskabsuge.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Nordjyske unge er suveræne og vinder tre hovedpriser ved stor iværksætterkonkurrence11.2.2021 16:48:12 CET | Pressemeddelelse

Ikke bare et eller to, men hele tre hold af nordjyske unge klarede sig exceptionelt godt, da knap 500 unge fra hele landet dystede på gode ideer til National Entreprenørskabsmesse torsdag den 11. februar. Her fik iværksætterdrømmene frit løb, da deltagerne pitchede deres ideer online for en række dommere fra erhvervslivet. Holdet WO-drones fra Morsø Handelsgymnasium – EUC Nordvest slog dog alle de andre og løb med førstepladsen og den store præmiecheck.

Mere entreprenørskab i danske skoler – mest i Syddanmark og Midtjylland17.12.2020 05:55:00 CET | Pressemeddelelse

At tænke innovativt, kunne få gode ideer og lære at handle på dem – det er en del af skoledagen for flere elever i landets grundskoler end tidligere. Det viser en ny kortlægning af entreprenørskabsundervisning i hele det danske uddannelsessystem, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

Elever fra Thisted imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 202020.11.2020 16:32:28 CET | Pressemeddelelse

Fire elever fra EUC Nordvest i Thisteds idé var så innovativ og gennemført, at de fredag vandt Idékonkurrencen for ungdomsuddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 2020

Elever fra Næstved imponerer og vinder 2. og 3. plads i stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 202020.11.2020 16:22:20 CET | Pressemeddelelse

Syv elever fra Næstved Gymnasium og HF havde så gode iværksætterideer, at de fredag den 20. november vandt anden- og tredjepladsen i Da Vinci-konkurrencen ved Danish Entrepreneurship Festival 2020.

To bæredygtige og klimavenlige iværksætteridéer fra København imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 202020.11.2020 16:13:44 CET | Pressemeddelelse

To bæredygtige og klimavenlige iværksætteridéer fra København imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 2020.

To innovative iværksætterideer fra Aarhus imponerer og vinder stor konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival 202020.11.2020 15:56:24 CET | Pressemeddelelse

De iværksætterideer, som to hold studerende fra VIA i Aarhus står bag, er så innovative og gennemførte, at de fredag hhv. fik et Verdensmålsmikrolegat og en flot førsteplads i Idékonkurrencen for studerende på de videregående uddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

BESØG VORES NYHEDSRUM

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)