Kæmpe opbud af politi og beredskab i forbindelse med øvelse

Politiet og øvrige myndigheder afholder i dag øvelse på fabrikken H. Lundbeck A/S.

Midt- og Vestsjællands Politi og øvrige myndigheder vil være samlet i Den Lokale Beredskabsstab* i dag til en øvelse, der vil foregå på fabrikken H. Lundbeck i Lumsås, Nykøbing Sj. Øvelsen vil foregå i tidsrummet 09.00 til 15.00.

Formålet er, at myndighederne har øvet samarbejdet, i tilfælde af at der skulle opstå en alvorlig hændelse, der kan medføre fare for personer og miljø.

Hvert år afholder Den Lokale Beredskabsstab i Midt- og Vestsjællands politikreds øvelser forskellige steder i politikredsen. Denne gang er øvelsen flyttet til Lumsås, hvor myndighederne skal teste samarbejdet i en simuleret aktion, siger politiinspektør Henrik Mikkelsen.

”Vi skal altid forsøge at dygtiggøre os, så vi har afprøvet mange scenarier, hvis der skulle ske noget rigtig alvorligt. Hvert år holder vi miljøøvelser og andre former for øvelser, hvor vi sætter flere scenarier op, som myndighederne skal samarbejde om. Under øvelsen vil borgerne altså kunne se mange myndigheder samlet i byen,” siger politiinspektøren.

I den forbindelse anbefaler han, at borgerne og medierne holder afstand til øvelsen, så myndighederne får mulighed for at arbejde.

 

 

Hold linjen fri

Politiet vil sammen med blandt andet brand og redning, Region Sjælland, Hærhjemmeværnsdistriktet og Beredskabsstyrelsen være til stede i Lumsås med flere køretøjer og uniformeret personale. Der er dog ikke nogen risiko for borgerne, som kan fortsætte deres daglige gøremål, understreger Henrik Mikkelsen og fortsætter:

LÆS OGSÅ:  Yderligere tre personer varetægtsfængslet i sag med banderelateret afpresning

”Vi har også stadig en politikreds, der skal fungere, og vi skal kunne hjælpe borgerne, selvom vi holder øvelse. Jeg håber derfor, at borgerne vil holde politiets telefonlinjer fri, så de, der skulle have brug for hjælp, kan komme igennem på telefonerne,” siger politiinspektøren.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at øvelsen er planlagt sammen med de øvrige myndigheder og H. Lundbeck i Lumsås.

*Den Lokale Beredskabsstab består af ledelsesrepræsentanter fra Østsjællands Beredskab, Vestsjællands Brandvæsen, Midt- og Sydsjællands Brand og Redning, Beredskabsstyrelsen Sjælland, Hjemmeværnsdistriktet i Midt- og Vestsjælland, Sundhedsberedskabet/Region Sjælland, H. Lundbeck, Odsherred kommune og politiet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)