Kæmpe politiaktion efter drabsforsøg

Foto: Flickr/News Oresund

14 personer blev anholdt i forbindelse med en anholdelses- og ransagningsaktion på Vestsjælland i forbindelse med efterforskningen af et alvorligt overfald på en mand i Gørlev-området.

Midt- og Vestsjællands Politi foretog i de tidlige morgentimer i dag torsdag en anholdelses- og ransagningsaktion på Vestsjælland i forbindelse med efterforskningen af et voldsomt overfald på en mand på Ulstrupvej, Gørlev, mandag den 30. september 2019 om eftermiddagen.

Formålet med aktionen var anholdelse af personer, der sammen med en 32-årig mand fra Gørlev kunne mistænkes for at have deltaget i overfaldet på en 45-årig mand. Den 32-årige blev anholdt nogle timer efter overfaldet og har siden været varetægtsfængslet.

Overfaldet blev forøvet af flere personer ifølge vidner, og offeret pådrog sig alvorlige kvæstelser som følge af bl.a. slag med en økse.

LÆS OGSÅ:  7 gode råde! Er det naboen eller tyven, der skal holde øje med dit hus i ferien?

Politiet slog til mod flere adresser, som er blevet identificeret ud fra politiets efterforskning i sagen og inden for en personkreds, der i forvejen har et vist indbyrdes kendskab til hinanden.

Alle adresser er blevet undersøgt grundigt for at finde eventuelle spor efter overfaldet, der af politiet behandles som en sag om drabsforsøg.

Flere personer anholdt

Politiet har anholdt 14 personer, hvoraf de 8 blev løsladt kort efter, da de ikke umiddelbart skønnedes at have en rolle hverken i overfaldet eller i andre sager.

Fire af de anholdte bliver i øjeblikket afhørt af politiet i relation til deres mulige rolle i overfaldet. Herefter vil politiet i samarbejde med anklagemyndigheden tage stilling til, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

LÆS OGSÅ:  SE VIDEOEN! To politibiler kørte om kap!

En 38-årig mand fra Bosnien er fortsat i politiets varetægt, indtil hans personlige forhold er nærmere undersøgt for at kunne afgøre, om han opholder sig lovligt i Danmark.

Fund af flere ulovlige effekter

Ved ransagning af adresserne fandt politiet skydevåben, en mindre mængde narkotika samt flere stik- og slagvåben. Disse effekter er nu i politiets varetægt og vil blive undersøgt nærmere for at kunne afgøre, om nogen kan sigtes for besiddelse af disse ulovlige effekter.

En 38-årig mand fra Kroatien vil torsdag eftermiddag kl. 15.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, idet et af de fundne skydevåben umiddelbart kunne knyttes til ham.

Kommentarer