Kæmpe politiaktion: Politiet slår til i rockermiljøet i seks sager om drabsforsøg

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har her til morgen i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst iværksat en større anholdelsesaktion på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet rettet mod personer med tilknytning til flere forskellige rocker-/bandegrupperinger.

Politiet har nu slået til mod en række personer, der formodes at have andel i seks forskellige sager om forsøg på drab begået i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Sagerne er:

1.En skudepisode den 9. november 2017 på Torvet i Faxe, hvor der skydes ind i en kiosk.

2.To skudepisoder i Vordingborg den 16. og 18. april 2018, hvor der bliver skudt ind til et rockermedlem i Kirsebærplantagen og på Rønnebærvej.

3.En skudepisode den 20. april 2018 ud for en tatoveringsforretning i Næstved, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-/banderelationer.

4.En skudepisode den 28. maj 2018 i Stenlille på Stationsvej, hvor der bliver skudt mod en mand med rocker-/banderelationer.

5.Et drabsforsøg med kniv den 1. juni 2018 på Byskovvej i Slagelse, hvor der også sættes ild til en bygning og udøves vold i forbindelse med en trussels- og afpresningssag.

I disse sager er der på nuværende tidspunkt anholdt 12 personer, der alle har tilknytning til hhv. Bandidos, Asgardians 89, Brothas og Gremium.

-Vi har valgt at slå til over en bred kam for bl.a. at sende et meget tydeligt signal om, at vi slår hårdt ned på disse ualmindeligt utryghedsskabende handlinger, som det er, når medlemmer af rivaliserende rocker-/bandegrupperinger slås indbyrdes. Dagens aktion er et udtryk for, at vi sætter massivt ind mod rocker-/bandemedlemmer, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der forestår nu et større arbejde med at få gennemgået de fundne effekter og få afhørt de anholdte personer. Politiet er i skrivende stund stadig i gang med ransagninger og forventer først at være færdige med afhøringerne sent i aften. Der kan forventes yderligere anholdelser i sagerne.

Kommentarer