Kæmpe uroligheder på Nørrebro efter Paludan-demo er nu endt med 10 domme – indtil videre

10 personer er indtil videre dømt for urolighederne 14. april

I alt er 10 personer foreløbigt dømt for deres rolle i forbindelse med urolighederne på Nørrebro 14. april. Yderligere ni er fortsat sigtet og flere sigtelser kan komme.

I denne uge har fire personer modtaget en straf for deres rolle i urolighederne på Nørrebro 14. april, og dermed er i alt 10 personer foreløbigt dømt for de voldsomme optøjer.

 

De 10 personer er dømt for bl.a. at kaste med brosten, stole, fyrværkeri og glasskår mod politiet samt for grov forstyrrelse af den offentlige orden og overtrædelse af maskeringsforbuddet og har sammenlagt fået otte års fængselsstraf – hvoraf fire måneder er betinget.

 

»Den massive uro, vold og hærværk, der fandt sted 14. april, var helt uacceptabel. Derfor er det meget tilfredsstillende, at der er afsagt en række domme, der er til at tage og føle på, og som forhåbentligt sender et klart signal om, at uroligheder bliver straffet hårdt,« siger leder af Afdeling for borgernær kriminalitet, vicepolitiinspektør Jesper Beuschel.

Udover de 10 dømte kan yderligere ni personer se frem til at modtage en indkaldelse til retten. Fire af dem sidder nu varetægtsfængslet, mens yderligere fem er sigtet – heraf én person under 15 år.

Efterforskningen fortsætter

Urolighederne den 14. april 2019 opstod omkring Blågårds Plads på Nørrebro efter en demonstration, og spredte sig siden til andre dele af byen.

LÆS OGSÅ:  4.835 anmeldelser om voldsforbrydelser mod offentligt ansatte i 2016 - tallet er eksploderet

Københavns Politi har siden urolighederne iværksat en massiv efterforskning. Allerede den 15. april blev der således nedsat en særlig efterforskningsgruppe, der siden har efterforsket optøjerne for at stille gerningsmændene til ansvar for deres handlinger.

Den efterforskning fortsætter, og vi forventer derfor at foretage flere anholdelser i den kommende tid.

Foreløbigt er der faldet følgende domme (alder på sigtelsestidspunktet):

  • 17-årig mand idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel for at kaste minimum tre brosten mod politiet
  • 25-årig mand idømt et års ubetinget fængsel for at kaste en stol, træpæle og brosten mod politiet
  • 17-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for at kaste fyrværkeri, glasskår og sten mod politiet
  • 54-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for at medvirke til vold mod politiet
  • 17-årig mand idømt seks måneders fængsel, hvoraf de fire er betinget, for at kaste en plade, et bræt og en træpæl mod politiet. Straflængden er anket af anklagemyndigheden
  • 22-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for at kaste en trægenstand mod politiet
  • 21-årig mand idømt et års ubetinget fængsel for at kaste to brosten, en spids lægte og en ukendt aflang genstand mod politiet (dom afsagt onsdag den 17. september)
  • 38-årig mand idømt ni måneders ubetinget fængsel for at kaste to sten mod politiet (dom afsagt onsdag den 18. september)
  • 17-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for at kaste et støtteben, en sten og en planke eller lignende genstand mod politiet (dom afsagt onsdag den 18. september)
  • 24-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for at kaste en sten eller lignende mod politiet (dom afsagt onsdag den 18. september)
LÆS OGSÅ:  Kastede brækjern mod betjente efter peberspray