Kære kolleger i regionsrådet: Hvordan kunne I acceptere, at regionen undersøger sig selv ?


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Region Hovedstadens Task-Force undersøgelse af sig selv, efter Fields-tragedien hvor tre personer blev dræbt, var dømt til fiasko. Det er skandaløst at konstatere, at Task-Forcen helt undlod at oplyse om en bekymringsskrivelse, der gik ud på, at der kunne være sket svigt i forhold til den 22-årige formodede gerningsmand. Derfor foreslog jeg i regionsrådet, at der skulle en helt ny og helt uvildig undersøgelse til. Det ønskede de andre partier ikke. Styrelsen for patientsikkerhed er på trapperne med en meget alvorlig rapport, som i den grad adskiller sig fra Region Hovedstadens selvbestaltede undersøgelse. Der er grundlag for et påbud mod Psykiatrisk Center Amager, mener styrelsen for patientsikkerhed. Det står i skærende kontrast til Region Hovedstadens lukkede og selvbestaltede frifindelse af sig selv på pressemøde den 11/10-22.
I næste uge bliver hele rapporten fra styrelsen lagt frem. Det bliver ikke en frifindelse af Region Hovedstaden, men en alvorlig kritik om mangler i journalføring, som resulterer i, “at øge risikoen for, at patienter ikke får den rette behandling”.
Det er altså nødvendigt, at tage en dybdegående faglig kritik alvorligt. Og så må vi også se på, hvordan samarbejdet i den konkrete sag, forløb mellem Københavns Kommune og Region Hovedstaden. Skete der nogle fejl ? Og hvis det er tilfældet, hvad kan vi så lære af det ? Og er det dygtige personale iøvrigt godt nok orienteret om patientsikkerhed ?
Sagen om Fields-drabene er absolut blevet endnu mere tragisk. To rapporter med to helt forskellige udfald. Og helt sørgeligt er det, at være vidne til så dårlig dømmekraft hos et enormt stort politisk flertal. Kære kolleger i Regionsrådet: Hvordan pokker har I kunnet sige ja til at Region Hovedstaden skulle undersøge sig selv ?

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)