Kampen mod tobak i fokus på Folkemødet

Hvordan får vi en røgfri fremtid? Hvad mener de unge? Og kan man forsvare at investere danskernes pensionspenge i tobaksaktier? Dette er blot nogle af de emner, du kan blive klogere på og debattere, når Kræftens Bekæmpelse igen i år er til stede på Folkemødet.

Kræftens Bekæmpelse er igen år på Folkemødet med et alsidigt program. Og igen i år er vi glade for, at sundhed er et af de temaer, som vil blive debatteret mest på Folkemødet. For et godt helbred skaber de bedste forudsætninger for et langt og godt liv. Kræftens Bekæmpelses ønske er i særlig grad at sætte en røgfri fremtid på dagsordenen.

Sammen om en røgfri fremtid

Hvert år dør 13.600 mennesker af rygning, og tobakken koster hver anden ryger livet. Det er alvorlige tal. Særligt når man sammenholder det med, at der hver eneste dag er 40 børn og unge, der starter med at ryge. På Folkemødet har Kræftens Bekæmpelse ét hovedbudskab: Vi vil ikke give tobakken videre til næste generation!

– Som samfund har vi et ansvar for, at den næste generation ikke er plaget af tobakkens skadevirkninger. Men det er ikke nok at fokusere på den enkelte person. En røgfri fremtid i 2030 kræver handling her og nu, og det kræver politisk vilje. Det er vores hovedbudskab på Folkemødet, siger Jesper Fisker, administrerende direktør i Kræftens Bekæmpelse.

LÆS OGSÅ:  Falske løfter om udredningsgarantien

Den perfekte smeltedigel

Kræftens Bekæmpelses hovedfokus er en røgfri fremtid, men der er også mange andre dagsordener og gode grunde til at være tydeligt til stede.

– Folkemødet er et møde med danskere, som engagerer sig i det samfund, de er en del af. I Kræftens Bekæmpelse vil vi altid gerne i dialog med danskerne og høre deres holdninger til stort og småt inden for kræftområdet, ligesom vi gerne vil synliggøre de mange tilbud, vi har til de mange mennesker, som desværre hvert år bliver berørt af kræft, siger Jesper Fisker.

– Samtidig giver Folkemødet mulighed for at styrke vores mange gode relationer og bane vejen for nye samarbejder, som kan gøde jorden for at nå endnu flere resultater for kræftsagen. Folkemødet er den perfekte smeltedigel at få sine synspunkter frem i. Og få dem diskuteret, siger han.

Mød os på Folkemødet

Ud over debatter, quizzer og samtaler kan du også opleve kunst af celler, møde en kræftforsker og en kræftrådgiver, få tjekket dine lunger og livsstil eller tage en snak med en ung kræftpatient og være med til at bryde tabuer – og meget mere.

Ikke mindst kan du møde ny formand, Helen Bernt Andersen, og ny administrerende direktør, Jesper Fisker, som begge glæder sig til at deltage i Folkemødet.

Kom forbi og besøg os den 14.-17. juni på Bornholm. Find os på Skomagerstræde, N1.

LÆS OGSÅ:  Kræftens Bekæmpelse uddeler 80,6 mio. kr. til kræftforskning

Alle er velkomne.

Du kan se og downloade Kræftens Bekæmpelses fulde program her