Kampen om kontrollen med Det Republikanske Parti er begyndt

Processen med at vinde kontrollen med Det Republikanske Parti er begyndt. Flere af Trumps republikanske partifæller har vendt sig mod ham efter urolighederne ved og i kongresbygningen. Det gælder bl.a. uddannelsesminister Betsy DeVos og transportminister Elaine Chao.

Reuters oplyser, at den amerikanske vicepræsident, Mike Pence, vil deltage i indsættelsen af Joe Biden til præsidentembedet i USA, mens udenrigsminister Mike Pompeo har ifølge Breitbart erklæret sin støtte til Trump.

Demokraterne påtænker at indlede en ny rigsretssag mod Trump på mandag. Selv om rigsretsprocessen startes op igen, er det dog langt fra sikkert, at Trump bliver væltet, inden han træder af 20. januar, hvor Biden overtager. Processen kan tage lang tid, og det kræver to tredjedeles flertal i Senatet at vælte præsidenten.

Flertalslederen i Senatet, republikaneren Mitch McConnell, har oplyst, at en rigsretssag ikke kan gennemføres, før Trump er ude af Det Hvide Hus.

Præsident Donald Trump er blevet bandlyst på flere sociale medier. Fox News mener, at deres selvbestaltede censur ikke vil føre til heling, forsoning og sammenhold i det amerikanske samfund, men derimod til yderligere polarisering.

The Federalist peger på, at for Demokraterne og de demokratisk styrede medier er stormløbet på Kongressen et kærkomment påskud til at indlede en heksejagt på Trumps tilhængere overalt i USA. For Demokraterne handler det ikke om at forsvare demokratiet, men om at straffe Trump og rense ud blandt trumpisterne.