Kamptrænede jihadister er snart på vej hjem til Danmark

Danmark kan være nødsaget til at hente nogle af de fængslede danske Islam-krigere hjem, skriver Berlingske. De risikerer at ende på fri fod, fordi amerikanerne ikke længere hjælper til at bevogte dem.

Ifølge PET har ca. 150 danske statsborgere – de fleste mænd – sluttet sig til militante jihadistiske bevægelser i Irak og Syrien siden 2012.

Tidligere har 24NYT berettet, at hundredvis af jihadister er på vej tilbage til Frankrig. ”Disse fanatikere hører ikke hjemme i Frankrig. Hvor mange vil de rekruttere i vores fængsler, og hvor mange attentater vil de inspirere til at begå”, sagde Marine Le Pens fra det højrenationale Rassamblement National.

Det konservative medlem af Nationalforsamlingen, Pierre-Henri Dumont, gik skridtet videre og opfordrede til i stedet at likvidere jihadisterne. ”Lad os dræbe dem på stedet med målrettede likvideringer, som det er blevet gjort før”, sagde Dumont til TV-stationen LCI med henvisning, hvordan tidligere præsident François Hollande i en bog indrømmer at have godkendt ”eliminering” af jihadister.