Kan Corona-pandemien sammenlignes med russisk roulette?

Den amerikanske læge Dr. Roger Smalligan er den seneste i rækken af personer, som nævner roulette i forbindelse med den igangværende Corona-pandemi. Dekanen for UAB Medicinskolen, der findes i Huntsville, USA, er bekymret over folks afstandstagen til vaccinen. Men hvorfor nævnes roulette i denne forbindelse?

En læge fra Alabama sammenligner fravalg af vaccine med russisk roulette

Den fornævnte læge, Dr. Roger Smalligan, sammenligner det at springe Corona-vaccinen over med at spille russisk roulette. Smalligan argumenterer for, at vaccinen er 95 % effektiv, og at selv de sundeste personer er endt op med at blive syge af COVID-19. Sunde personer har endda mistet livet til denne grusomme virus.

Hvad betyder russisk roulette?

Hvis du ikke kender til fænomenet med russisk roulette, beskriver vi det her for en god ordens skyld. Det er langt fra den fredelige udgave af casino spillet roulette, som du kan spille online på sider som https://www.roulettedanmark.com. Her er der ingen risici for at blive syg med den frygtede virus.

Russisk roulette er en dødelig leg, som ikke overraskende blev opfundet i Rusland. Det var den russiske forfatter ved navn Mijail Lermontov, der præsenterede det dødelige spil i romanen med titlen ”En Helt”. Den udgav han helt tilbage i 1840, og her beskrives den dødelige leg som en version med en pistol med fem skarpe og et løst skud.

Det har muligvis ikke altid kun været en leg, da det også er et koncept, som blev brugt i forbindelse med den russiske borgerkrig. Eftersigende blev det dødelige spil taget i brug i borgerkrigen i Rusland mellem 1917 og 1923.

Johnny Reimar kalder shows under COVID-19 for russisk roulette

Det er ikke første gang, at roulette bliver nævnt i forbindelse med COVID-19, da lægen fra Alabama udtalte sig om vaccinen. Danmarks egne entertainer Johnny Reimar har nemlig tidligere udtalt at optræde i øjeblikket er som at spille russisk roulette. Reimar placerer sig selv i risikogruppen på grund af sin alder på 77-år. Derfor føles det som russisk roulette at optræde for den danske befolkning og synge hit som ”Sikke’n fest”

Da de unge spillede russisk roulette med COVID-19

Vi starter og ender denne artikel i Alabama. I den amerikanske delstat begyndte den unge befolkning nemlig at håndtere coronavirus som det oprindelige russiske spil. Der har længe gået rygter om, at unge amerikanerne har afholdt fester, hvor deltagerlisten blandt andet indeholdt personer smittet med COVID-19 sammen med raske individer. Ifølge CNN ender den først smittede festdeltager op med en pengepræmie.

Det lyder næsten for voldsomt til at være sandt. Sådan havde byrådsmedlemmet Sonya McKinstry det også, og i begyndelsen troede de, at der blot var tale om rygter. Men det endte med at blive bekræftet af staten og læger, og derfor gik byen i gang med at sætte en stopper for disse fester.

Det er vigtigt at tage COVID-19 seriøst. Der er allerede alt for mange personer, som har mistet livet til den grusomme sygdom. Derfor kan det være bedst at blive så meget hjemme som muligt, tilbringe tiden sammen med familien, spille nogle spil og bidrage til, at verdenen kan komme tilbage til en mere normal hverdag inden længe.