Kan vi stole på de offentligt ansatte?

TV 2-dokumentaren “Plejehjemmene bag facaden” rejser mange spørgsmål, skriver Bent Winther i Berlingske. Et af dem er, i hvor høj grad vi kan have tillid til de offentligt ansatte og det system, som er sat til at tage sig af det dyrebareste, vi har – vores børn, ældre og syge familiemedlemmer.

Sidste år viste en anden dokumentarudsendelse – også med skjult kamera – fra en daginstitution i København, at personalets behandling af børnene var langt under den standard for omsorg, som forældre kan forvente.

Det foruroligende er, at man sidder tilbage med fornemmelsen af, at svigt i det offentlige ikke blot skyldes nogle få brodne kar. Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) sagde i en kommentar til “Plejehjemmene bag facaden”: “Hvis man tror, at det er isoleret til kun de tilfælde, så skal man være naiv“.

Det er i velfærden, at tilliden vakler i de her år, viser undersøgelsen fra Trygfonden. Er der den omsorg, pleje og behandling, der skal til, når man får brug for det?

Når Mette Frederiksen siger, at vi skal have mere tillid til de offentligt ansatte og deres arbejde, kan vi så have det?