Kaos i Aalborg lufthavnen er bare en øvelse

I aften- og nattetimerne 15. november 2018 kl. 22.30 – 02.30 vil der blive afholdt en større øvelse i Aalborg Lufthavn. 

Der er således ingen grund til at være bekymret, hvis du ser politi, brand og redningskøretøjer i lufthavnen den pågældende dag. Tværtimod faktisk. Du kan betrygge dig med, at det er myndighedernes beredskaber, der øver sig, således at alle er knivskarpe på færdighederne, hvis det en dag skulle blive nødvendigt.  

Sådan lyder vurderingen fra den øvelses-ansvarlige politileder, vicepolitiinspektør Henrik Skals, der i næste åndedrag siger: 

”Vi øver os jævnligt i samarbejde med andre myndigheder og lokale virksomheder. Det er vigtigt, at vi alle øver forskellige typer af scenarier, fordi vi skal være klar til at håndtere det uventede,” pointerer vicepolitiinspektøren. 


Figuranter skal sikre optimal læring 
Henrik Skals løfter sløret for, at øvelsen kommer til at træne flere elementer: politiets reaktionspatruljer og politiets ledelseskapacitet, ligesom at det tværfaglige samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland, Hjemmeværnet samt Aalborg Lufthavn skal afprøves, hvorfor disse aktører naturligvis også deltager. 

Desuden vil der indgå omkring 100 såkaldte figuranter i øvelsen, og da øvelsen skal være virkelighedstro for at sikre optimal læring for personalet, så vil der forekomme begrænset brug af udrykningssignaler samt anvendelse af løs ammunition. Øvelses-scenariet vil være en uvarslet hændelse i lufthavnen, der resulterer i flere skadede personer. Øvelsesstedet bliver især lufthavnsterminalen og lufthavnens parkeringsplads, især centreret omkring de to hovedindgange.

LÆS OGSÅ:  SKRÆMMENDE! Fund af kælk i søen halvt under isen – ved siden af slæden var et hul i isen, der var frosset til igen

”Det kan måske give lidt gene for nogle passagerer eller borgere i området. Vi håber på alles forståelse for, at det er nødvendigt, at myndighederne øver sig i realistiske omgivelser,” slutter vicepolitiinspektør Henrik Skals. 

Aftenens øvelse er lagt i et tidsrum, der kun minimalt vil forstyrre passagerer og lufthavnens drift i øvrigt, idet terminalen under selve øvelsen vil være lukket.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb