Kendt forfatter: “Sverige er i krig”

Bilbrande i Stockholm-forstaden Husby under en opstand den 20. maj 2013. (Billedkilde: Telefonkiosk/Wikimedia Commons)

På grund af alle skyderierne, bilbrande og lignende er Sverige i krig. Det skriver den svenske forfatter Björn Ranelid i Kvällsposten, og han giver politikerne skylden.

Det er forfatteren Björn Ranelid, der nu slår fast at Sverige er i krig. Og det er politikerne, der bærer ansvaret, mener han.

Han henviser blandt andet til alle de bilbrande, der har fundet sted i Lund for nylig.

Indtil 1985 blev der ikke sat nogen biler i brand i Sverige, skriver han fredag. Men så skete der noget.

Dårlige undskyldninger

At undskylde det med at de unge føler sig frustreret, som venstreorienterede akademikere normalt gør, er noget sludder, siger Ranelid og påpeger, at mange af hans barndomsvenner havde langt større grunde end dagens unges folk til at føle sig frustreret.

“De boede under trange vilkår i faldefærdige lejligheder, og økonomien i mange familier var dårlig, men ingen af ​​mine hundredvis af bekendtskaber, venner og legekammerater brændte biler, røvede gamle mennesker eller bar våben,” skriver han i Kvällsposten.

Björn Ranelid mener at Sverige har brug for en “åndelig revolution” af etik, moral og børneopdragelse.

Skyderi er hverdag

Forfatteren nævner også drabene i Stockholm sidste søndag, som rystede hele landet. Bl.a. blev en person skudt i hovedet med automatiske våben i Sollentuna. Ifølge Ranelid er det gået så vidt, at skyderne ligefrem er blevet almindelige i Sverige.

“Det er en lille krig, der rammer alle mennesker, der bor og lever i Sverige. Tiden for forklaringen er forbi,” forklarer han.

LÆS OGSÅ:  GAK-GAK: Sverige i flygtningevanvid

Det skriver det svenske online-medie Fria Tider.