Kina: Hundrede års myrderier

Fire nordiske aviser, Politiken, Aftenposten, Dagens Nyheter og Helsingin Sanomat, markerer hundredåret for oprettelsen af Kinas Kommunistiske Parti (CCP) med en passioneret forside, der fordømmer partiets undertrykkelse af ytringsfriheden i Hong Kong.

Det er der ikke noget ædelt i, bemærker aviserne. Tvært imod er overgrebene på den frie presse et svaghedstegn, og hver gang Beijing undertrykker opposition og kritik, vokser modstandsånden, skriver de forenede chefredaktører, som tilføjer: “Man kan holde sandheden og friheden tilbage med magt. Men kun for en tid.”

Indtil videre har tiden varet i 100 år, og der er ingen tegn på, at de kinesiske kommunister vil indstille deres forfølgelser. Fra første færd var regimet badet i blod. Det begyndte med mord på partiets egne medlemmer fulgt op af adskillige ”kampagner” rettet mod politiske modstandere, kapitalister, jordejere og religiøse og etniske minoriteter. Metoderne har været nakkeskud, dødstortur og statsorganiseret hungersnød. I dag myrder regimet tilhængere af bevægelsen Falun Gong ved at ”høste” deres organer til videresalg.

Som Epoch Times, der bl.a. drives af undslupne fra kommunistiske regimer som det kinesiske, i går bemærkede, har Kinas Kommunistiske Parti formentlig ombragt 80 millioner mennesker – flere end samtlige døde under de to verdenskrige tilsammen.

Så det er ikke bare et spørgsmål om ytringsfrihed. Efter undertrykkelsen kommer manden med leen.

Politiken skal have ros for at påpege det kinesiske regimes ondskab. Tør man håbe, at organet snart holder op med at undertrykke afvigende meninger i Danmark?

Ellers går det som alle andre steder, hvor verdensforbedrere har taget magten.