Kina og Rusland giver EU baghjul

Europa er langt bagud i forhold til både Kina og USA på afgørende nye teknologier såsom kunstig intelligens, alle former for digital kommunikation og 5G, dvs. teknologier, der er grundlaget for, hvem der vinder kapløbet om det økonomiske og politiske førerskab i verden. Det skriver Børsen.

Kina og USA har to forskellige systemer. Begge er succesrige. USA har ingen offentlig innovationspolitik. I Kina er det topdown. Og begge lande har et kæmpemæssigt hjemmemarked.

Det modsatte gør sig gældende i EU. Diversiteten, de mange sprog og fraværet af et kæmpemæssigt hjemmemarked er EU’s svagheder. Og så stoler EU-politikerne (herunder Margrethe Vestager – red.) ikke på markedskræfterne.

EU har derfor svært ved at demonstrere, at det kan slås på lige fod med de store drenge i skolegården.

24NYT: EU og Vestager har låst Europa fast på en taberkurs, fordi ”fair konkurrence” og ”europæiske værdier” skal gå forud for benhård interessevaretagelse. Det er en taberkurs, fordi den fastholder EU i industrielt og teknologisk efterslæb i forhold til USA og Kina. Den vil ikke bringe EU op i en tungere, international vægtklasse, tværtimod. Læs mere her.

Kommentarer