Kina skjuler sandheden om coronavirus

Kina dækker over omfanget af virusudbruddet, og har underrapporteret både antallet af smittede og døde. Det fremgår af en fortrolig efterretningsrapport til Det Hvide Hus, oplyser anonyme embedsfolk ifølge Bloomberg News.

Den republikanske senator Ben Sasse betegner opgørelserne fra Beijing som “propaganda” lige til skraldespanden. “Det kinesiske kommunistparti har løjet, lyver og vil forsætte med at lyve om coronavirus for at beskytte regimet“, siger Ben Sasse.

Ifølge republikaneren Michael McCaul, der er medlem af efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, er Kina “ikke en troværdig partner” i kampen mod Covid-19, som virussygdommen hedder. “De løj over for omverdenen om spredning af virusset mellem mennesker, lukkede munden på læger og journalister, som forsøgte at fortælle sandheden, og nu skjuler de tilsyneladende de præcise tal for personer, der er ramt af denne sygdom“, siger McCaul ifølge AFP.

Sammen med andre medlemmer af Kongressen har han opfordret USA’s udenrigsministerium til indlede en efterforskning af det, som McCaul kalder Kinas forsøg på at “dække” over pandemien.