Kineserne har løjet Donald Trump op i hovedet

I januar 2020 præsenterede Donald Trump en ny handelsaftale, hvor kineserne forpligtede sig til at købe amerikanske varer for milliarder af dollar, skriver Børsen.

Men alt i alt har kineserne købt under halvdelen af, hvad de gav håndslag på i den samlede aftale, viser tal fra Nordea. Blot 45 pct. af aftalen for første halvår er indfriet.

I aftalen hedder det, at Kina skal købe landbrugsvarer for i alt 35-40 mia. dollar i år; i årets første seks måneder blev der blot skibet varer afsted for 8,5 mia. dollar.

Alt i alt har kineserne købt under halvdelen af, hvad de gav håndslag på i den samlede aftale, viser tal fra Nordea. Blot 45 pct. af aftalen for første halvår er indfriet. Bundlinjen er altså, at kineserne ikke har været i nærheden af at leve op til deres del af aftalen.

Kineserne forsøger ikke engang at overholde aftalen”, siger Andreas Steno Larsen, chefstrateg i Nordea Markets, om Kinas ageren. ”For mig at se var det et tegn på, at den kinesiske administration havde løjet amerikanerne op i hovedet”, siger Andreas Steno Larsen, der mener, at USA har overholdt sin del af aftalen.