Klar til at lave 20 kilo heroin – kvinde og mand får 10 og 11 års fængsel

To personer fik lange fængselsstraffe og blev udvist for bestandigt i en dom om besiddelse og produktion af heroin.

En 44-årig kvinde fra Aarhus blev i januar overrasket af betjente fra Særlig Efterforskning Vest, som kom ind i hendes hjem i Åbyhøj ved Aarhus, hvor hun havde fire kilo heroin liggende. Betjentene fandt desuden fyldstof, forme og stempler, som var beregnet til at producere omkring 20 kilo heroin.

Nu er kvinden i Retten i Aarhus blevet idømt 10 års fængsel for at have været i besiddelse af heroinen med henblik på at sælge den. Det samme blev kvindens 57-årige mandlige medsammensvorne dømt for. Han blev anholdt dagen efter kvinden, og i retten blev han idømt 11 års fængsel. Begge blev derudover udvist til Iran for bestandigt.

 

Særdeles farligt stof

Efter deres anholdelse den 23. – og 24. januar blev både mand og kvinde varetægtsfængslet bag dobbeltlukkede døre af hensyn til efterforskningen. Fredag faldt dommen så over kvinden og manden, der begge fik lange ubetingede fængselsstraffe.

”Jeg er tilfreds med dommen, da heroin er et særdeles farligt stof, og hvis politiet ikke havde grebet ind, havde de tiltalte produceret en meget stor mængde formentlig med henblik på videresalg, ” siger specialanklager for Særlig Efterforskning Vest, Lars Jørgen Petersen.

Båden manden og kvinden ankede dommen til frifindelse.