Site icon 24NYT

KLIMA: De er gidsler i regeringens klimapolitik

Toppen af dansk erhvervsliv og ikke mindst Dansk Industri har ladet sig spænde for en vogn ved at bakke op om S-regeringens højt profilerede klimapartnerskaber. Dansk erhvervsliv risikerer at stå med ansvaret for at nå en stor del af et nationalt klimamål. Det skriver Novo Nordisk Fondens bestyrelsesformand, Lars Rebien Sørensen, i Berlingske.

Virksomhederne er alle sammen dybt optagede af klimapartnerskaberne og den politiske opgave, der følger med. Ansvaret er allerede placeret på erhvervslivet. Det er politisk smart. Man kommer med en politisk målsætning, som i sin grundsubstans er forkert og ender med at lægge ansvaret over på virksomhederne. Hvad sker der, hvis virksomhederne ikke leverer varen? Hvor skal aben så placeres,« spørger Lars Rebien Sørensen.

Jeg synes, vi skal bidrage til at sænke CO2-udledningen fra danskernes aktiviteter. Men vi skal gøre det på en fornuftig og økonomisk ansvarlig måde, hvor man tager hensyn til Danmarks størrelse og indflydelse. Jeg er ikke fortaler for en eller anden grøn førertrøje, som er en form for nationalistisk selvgodhed eller selvoptagethed”, siger Lars Rebien Sørensen.

Erhvervslivet har været for hurtige til at stige på regeringens klimamålsætning og klimapartnerskaberne, mener Lar Rebien Sørensen. Virksomhederne har gjort sig til gidsler i regeringens klimapolitik.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!