KLIMA: Drop forargelsen over flyrejser og plasticposer

Det gør næppe den store forskel for klimaet, at familien Danmark dropper den årlige flyvetur til Tenerife og vælger papirsposer i Føtex, skriver Ulrik Bak Nielsen, afdelingsleder på DTU, i Jyllands-Posten.

For samtidig med, at vi her i landet forsøger at kaste vores forargelse over flyrejser og flyrejsende, udbygger Københavns Lufthavn kapaciteten frem mod 2028, så antallet af passagerer stiger fra 29 mio. til 40 mio. om året. Det er en stigning på omkring 40 pct. og en investering på 20 mia. kr. Luftrummet og landingsbanerne vil således fortsat være tiltagende fuld af andre landes fly og passagerer.

Og det med papirsposernes bæredygtighed er for længst blevet modbevist af forskere. Man skal bruge en papirspose 40 gange, før den er et bedre alternativ for miljøet. En stofpose i almindeligt bomuld skal i øvrigt anvendes 7.100 gange og en stofpose i økologisk bomuld 20.000 gange.

Bæredygtig udvikling sker ikke, fordi vi liker en Facebook-gruppe, stemmer på et nyt klimaparti eller stimler sammen på Rådhuspladsen en søndag formiddag. Det er kun naturvidenskaben og teknologien, der kan skabe forandringerne.

Kommentarer