KLIMA: Regeringen fører en hovedløs klimapolitik

Vognmændenes blokade af trafikken er på alle måder symptomatisk for de problemer, der er knyttet til klimapolitikken. Den viser, at klimakamp er en klassekamp, der vender den tunge ende nedad, samtidig med at man i stedet for at stimulere en fornuftig adfærdsændring gennem afgiftslempelser af klimavenlige løsninger vil tvinge det igennem ved hjælp af en skattepolitisk straffeaktion, skriver Jyllands-Posten.

”Og hvor ender regningen? Hos forbrugerne naturligvis, for hvor skal vognmændene ellers placere den ekstra udgift, når hver kørt dieselkilometer fra den 1. januar 2025 skal koste 1,3 kr. for alle lastbiler over 12 tons og fra den 1. januar 2027 for alle over 3,5 tons. Regeringen bekræfter egentlig kun mistanken om, at den benytter klimaet som skalkeskjul for at pålægge verdens i forvejen hårdest beskattede befolkning en ekstraskat.

Mistanken om, at regeringens beslutning i bedste fald dækker over en hovedløs klimapolitik for at vise handling, i værste fald er kynisk udnyttelse af klimaet for at øge skattebetalingen til statskassen, bekræftes kun af, at der i Nordjylland hverken er ladekapacitet til de mange tusinde lastbiler, skulle omstillingen tage fart, endsige elkapacitet, hvis de skulle oplades”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)